Kategoriler
Emlak Haberleri

Avantajlı kredide şartlara dikkat

Son zamanlarda yaşanan normalleşme sürecine geçiş her sektörde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de etkisini gösteriyor. Bu süreçte hayatın canlanması amacıyla birinci el veya ikinci el olarak konut alımları yaşanmaya başladı. Söz konusu olan konut alımlarında ise krediler kullanılıyor.

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı ise “Avantajlı Konut Kredisi” kapsamında alınacak olan kredilerde şartlara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Konut kredisi kullanacak olanlara uyarılarda bulunan Mustafa Hakan Özelmacıklı, 1 Ocak 2019 tarihi ve sonrasında satış görmüş olan taşınmazların kampanyaya dahil edilmediğini belirtti. Tam da bu aşamada kredi kullanacakların tapuda yer alan en son tarihe dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Referans ve borç transferlerinin de kampanyaya dahil edilmediğini belirten Özelmacıklı, söz konusu olan kampanyadan gerçek kişilerin yalnızca bir kez faydalanabildiğini belirtti.

Banka sayılarının arttığının da altını çizen Mustafa Hakan Özelmacıklı, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’a ek olarak Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım’ın da normalleşme sürecine dahil olduğunu söyledi. Bankalarda en düşük faiz oranlarına ek olarak 180 aya kadar uzatılan vadelendirmeler ile ödemesiz dönem hakkı tanınarak konut sahibi olunması sağlanıyor.

Özelmacıklı, kira bedellerinde yaşanan artışın ilerleyen dönemlerdeki kredi ödemelerini kolaylaştıracağını söyledi. 12 aya kadar ödemesiz dönem ile ev tadilatları, beyaz eşya alımları ve taşınma masrafı, sigorta, kredi ile ekspertiz masraflarının ödenmesinin çok daha kolay hale geldiğini belirtti.