Kategoriler
Emlak Haberleri

Bahçeli konut talebi pandemi sürecinde arttı

Covid-19 salgını sebebiyle oluşan sağlık endişeleri vatandaşı sakin ortamlarda müstakil konut edinme arayışına yöneltmiştir. Doğan Grup Ceo’su Erdoğan Yıldırım süreç ile Ankara’da da bu yönde eğilim oluştuğunu ifade etmiştir. Yıldırım; “Konut alıcılarında bahçeli konut tercihi her sene karşımıza çıkıyordu. Yaşanan salgın süreci ve değişen dünya düzeni dolayısıyla insanlar; doğal yaşam alanlarına, yeşil ile iç içe bir ortama kavuşma arzusuna yönelmektedir. Bu hal neticesinde paralel olarak konut satışlarını ve tercihlerini değiştirmiştir.” dedi.

Erdoğan Yıldırım; “Bahçeli konut pazarı daha da büyüyecek”

Bahçeli konutlara olan talep, salgın döneminde zirve yapmıştır. Son 3 yılda daha büyük, balkonlu ve müstakil bahçeli konut satışlarında talep artışı yaşandı. Erdoğan Yıldırım, özellikle kalabalık kent merkezlerindeki apartmanlardan şehrin çeperlerindeki bahçeli konutlara doğru bir yönlenme olduğunu dile getirmiştir. Yıldırım; “Covid-19 salgın döneminde insanlar toprağa dokunabilmenin ne kadar önemli olduğunu fark ettiler. Evlerini yaşamlarının merkezine koyduklarında bu mekânların öneminin farkına vardılar. Bu sebeple bahçeli konut projelerine  talebin artışı hem konut fiyatlarının hem de arsa fiyatlarının yükselmesine neden olmaktadır.” ifadelerini kullanmıştır.

“Satışlar ciddi oranda yükseldi”

Erdoğan Yıldırım, bahçeli konutlara olan talebin salgın sürecinde neredeyse patlama yaşadığını dile getirmiştir. Ayrıca Yıldırım; “Satışlar ciddi anlamda arttı. Bu durum insanların evlerinde daha çok vakit geçirmesiyle beraber oluşan doğal bir süreçtir. Bu süreçte neredeyse her sektörde ciddi değişimler yaşanıyor ve bunun da devam edeceğini görüyoruz. Gayrimenkul sektöründe de talepler bu doğrultuda şekilleniyor.” dedi.

“Bağlıca’da gerçek bir yaşam”

Erdoğan Yıldırım, Ankara gibi kalabalık bir şehirde evde geçirilen süre arttıkça vakit geçirilen mekanlardan beklentilerin de arttığına değinmiştir. Ayrıca Yıldırım; “Balkonlar, teraslar, bahçeler, spor alanları, parklar en çok aranan özellikler olmaya başladı. Bu süreç, gayrimenkul sektörünün çözüm önerileri geliştirmesine neden oldu.” dedi.

Yıldırım, Ankara’nın en gözde semtlerinden biri olan Bağlıca’da tamamen doğayla iç içe villalardan oluşan Doğan Castle projesinden söz etmiştir. Ayrıca Yıldırım; “Doğal yaşama özlem duyanlar için oldukça ideal bir alternatif olan projemiz sayesinde yeşil alanların tadı doyasıya çıkarılabilir. Projemize başlamış bulunmaktayız. Üstelik projemiz, şehir manzarasına hakim, kapıları doğa ve orman manzarasına açılan modern mimari yapısıyla büyülemektedir. Doğan Castle ile ‘Gerçek Bir Yaşam, Gerçek Bir Villa’ sizleri bekliyor…” açıklamalarında bulunmuştur.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…