Kategoriler
Toki Haberleri

Başakşehir Hoşdere Toki başvuru şartları neler?

İstanbul Başakşehir Toki kura başvurusu araştırılıyor. 652 adet konut ve 6 adet dükkanın satılması planlanan proje kura çekimi ile açıklanmaktadır. Ayrıca kura tarihi 2 Şubat 2022 olarak belirlenmiştir. Başakşehir Hoşdere Toki başvuru şartları neler? Başakşehir Hoşdere Toki’den konut projesi başvuru şartları neler? Bu soruların cevabını haberin detaylarında bulabilirsiniz.

İstanbul Başakşehir Toki başvurusu nasıl yapılır?

Toki tarafından İstanbul, Başakşehir, Kayabaşı Mahallesi 1. Etap 652 Konut Projesi kapsamında yer alan 68 adet 1 artı 1 konut satışa sunulacaktır. Ayrıca 2. Etap 794 Konut Projesi kapsamında bulunan 66 adet 1 artı 1 konut satışa sunulacaktır. Bunun yanı sıra 18. Bölge 1. Etap 753 Konut Projesi kapsamında yer alan 4 adet 1 artı 1 konut olmak üzere toplam 138 adet 1 artı 1 konut satışa sunulacaktır.

10 Ocak 2022 ile 21 Ocak 2022 tarihleri arasında başvurular alınmaktadır. Başakşehir Hoşdere Toki başvuru bedeli 2.000 TL olarak belirlenmiştir. Başvurular, Halk Bankası’nın İstanbul İli Şubeleri ve e-devlet aracılığı ile yapılacaktır. Üstelik e-devlet başvuruları 20 Ocak 2022’de sona erecektir.

Başakşehir Hoşdere Toki başvuru şartları neler?

1. Proje kapsamında satışa sunulan konut adedinden fazla başvuru olması durumunda, 02 Şubat 2022 tarihinde başvuruda bulunanlar için noter huzurunda “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” çekim işlemleri gerçekleştirilecektir. Konut sayısından daha az başvuru olması halinde “Konut Alma Hakkı ve Belirleme Kurası” çekilmeyecektir. İdarenin belirleyeceği bloklar/konutlar arasından, başvuru sırası esas alınarak konut seçimleri yapılacaktır.

2. Kura İdaremiz binasında 02 Şubat 2022 tarihinde, gerçekleştirilecektir. Ayrıca, canlı olarak İdaremiz web sayfasında yayınlanacaktır.

3. Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması gerekmektedir. Kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toki’den konut satın almamış olması koşulları aranacaktır.

4. Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma koşulları aranacaktır.

5. Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak şartı ile ikamet ediyor olması gerekmektedir. Bunun haricinde projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması şartları aranacaktır.

“Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacaktır.”

6.İstanbul Başakşehir Kayabaşı ve Hoşdere Projeleri, İdaremiz tarafından satışa sunulmuştur. Bu projeler kapsamında satışa sunulan 1 artı 1, 2 artı 1 ve 3 artı 1 konut tiplerine, kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, sadece 1 adet başvuru yapılabilecektir. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacaktır.

7. Kura sonucu konut satın alma hakkı kazanarak konutu belirlenen hak sahipleri veya konut sayısından az başvuru olması sebebiyle başvuru sırasına göre 09-18 Şubat 2022 tarihleri arasında konut seçimi yapan hak sahipleri; peşinat bedelinden (yüzde 25 veya yüzde 40) başvuru bedeli düşülmesinin ardından kalan tutarı, sözleşme imzalama tarihleri arasında sözleşme imzalama işlemlerinin yapılacağı banka şubesine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’ni imzalayacaklardır.

8. Kura çekilişinde asil hak sahiplerinin ardından toplam 30 adet yedek hak sahibi belirlenecektir. Sözleşme imzalamayan asil hak sahiplerinden kalan konutlar için, İdarece ilan edilecek sözleşme imzalama programı kapsamında yedek hak sahiplerine Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalatılacaktır.

9. Peşinat bedeli üzerinden yüzde 0,5 oranında banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden yüzde 5 oranında BSMV satış sırasında bankaca tahsil edilecektir.

10. Borç bakiyesi, yüzde 25 peşinat için 96 ay taksitler şeklinde ödenecektir. Yüzde 40 peşinat için 120 ay boyunca aylık taksitler halinde ödenecektir. Borç bakiyesi ve aylık taksitler, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere senede 2 kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı uygulanarak artırılacaktır.

İlk taksitin ödeme tarihi

11. Birinci taksitin ödeme tarihi; Sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay itibariyle başlatılacaktır.

12. İlk dönemsel artış tarihi; Temmuz 2022 ayından itibaren başlatılacaktır.

13. Kura sonucu konut satın alma hakkı kazananlar, sözleşme imzalama aşamasında kendi aralarında konut değişikliği yapabileceklerdir.

14. Konut alıcısı, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren 14 gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai koşul ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Konut alıcısı, Gayrimenkul’ün fiili tesliminden önce teslim süresi içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahiptir.

15. Kura sonucunda; konut satın alma hakkı elde edemeyenlerin başvuru bedelleri 04 Şubat 2022 tarihinde iade edilecektir. Konut satın alma hakkı kazandığı halde sözleşme imzalamayan asil hak sahiplerinin başvuru bedelleri 21 Şubat 2022 tarihinde iade edilecektir. Ayrıca yedek hak sahiplerinden sözleşme imzalamayanların başvuru bedelleri 28 Şubat 2022 tarihlerinden itibaren başvuru sahiplerine iade edilecektir.

Konutların teslim süresi

16. Konutların teslim süresi; Konutlar sözleşme imzalama tarihinden itibaren 36 ay içerisinde teslim edilecektir. Üstelik İstanbul Başakşehir Kayabaşı 18. bölge 1. Etap 753 Konut Projesi’nde konutlar teslimli olarak satılmaktadır. Anahtar teslimi öncesinde KDV Kanunu uyarınca, KDV bedeli ayrıca alıcılar tarafından ödenecektir. KDV bedeli yüzde 1 oranındadır.

17. Konut tesliminin ardından alıcı, Yönetim Planı ve KMK’nda öngörülen ortak giderlerden bağımsız bölüme isabet eden miktarları, toplu yapı alanındaki ortak tesislere ilişkin giderleri ve blok aidatlarını anahtar tesliminin gerçekleştiği veya teslim ihbarında belirtilen sürenin içinde bulunduğu aydan geçerli olmak üzere her ay yapı/site yönetimine ödeyecektir. Alıcı bağımsız bölümü teslim almamış olsa bile aidat ve ortak alan giderlerini ödemekle yükümlüdür.

18. Proje yapı ruhsat tarihi; 12 Mart 2015’tir. (753 Konut Projesi)

19. Projede konut büyüklükleri ve mahal listelerinde bir çelişki olması halinde uygulama projesi ve sözleşmedeki bilgiler esas kabul edilecektir.

20. Konut alıcıları anahtar teslim tarihinden itibaren 2 yıl sonra sözleşmeden doğan haklarını üçüncü kişilere devir edebileceklerdir.

21. Web sitesinde yayımlanan planlar tanıtım amaçlıdır. Konutların brüt ve net metrekare büyüklükleri satış listelerinde gösterilmiştir. Brüt ve net metrekare hesabı yürürlükteki son İmar Yönetmeliğindeki kriterlere göre yapılmaktadır. Ayrıca net metrekare hesabı sıva imalatının yerinde uygulama kalınlığına göre farklılık gösterebilir.

22. Gayrimenkul satış işlemleri, Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.

Ayrıca diğer Toki Haberleri için tıklayınız…