Kategoriler
Konut Kredisi

BDDK’dan konut kredisi düzenlemesi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, konut kredisi ile ilgili yeni karar almıştır. Verilen karara göre; birinci ve ikinci el konutlar için konut kredilerinde kredi değer oranı değişmiştir. Ayrıca değeri 10 milyon TL üzeri olan konutlar için kredi olanağı sağlanmayacaktır. Ancak 2 ile 5 milyon TL arasında değere sahip olan konutlar için yüzde 70 oranında kredi kullanılacaktır.

10 milyon üzeri konutlara kredi yok

BDDK tarafından, konut kredisi ile ilgili yeni karar almıştır. Alınan karara göre; sıfır konutlar ve ikinci el konutlar için konut kredilerinde kredi değer oranı değişmiştir. Ayrıca 10 milyon TL üzerindeki değere sahip olan konutlar için kredi kullanma imkanı yoktur. Fakat 2 milyon TL ile 5 milyon TL arasındaki değere sahip konutlarda yüzde 70 oranında kredi kullanma imkanı bulunmaktadır.

BDDK tarafından konu ile ilgili birtakım açıklamalar yapılmıştır. Yapılan açıklamaya göre; “Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmeliğin (Yönetmelik) ‘Konut, taşıt ve tüketici kredilerine ilişkin sınırlamalar’ başlıklı 12/A maddesinin altıncı fıkrası uyarınca, Yönetmeliğin 12/A maddesinin birinci fıkrasında düzenlenen, tüketicilere, konut edinmeleri amacıyla kullandırılacak kredilerde ve taşıt kredileri hariç konut teminatlı kredilerde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranının aşağıdaki tabloda yer aldığı şekilde belirlenmesine; bu kararın Kuruluş Birliklerine duyurulmasına ve kurumun internet sitesinde yayımlanmasına karar verilmiştir.” sözleri kaydedilmiştir.

Konut kredisi düzenlemesi son hali

Değeri 10 milyon TL ve üzeri olan konutlar için kredi kullanma imkanı bulunmamaktadır.

Değeri 5 milyon TL ile 10 milyon TL arasında olan konutlar için en fazla 2.5 milyon TL kredi kullanma imkanı bulunmaktadır.

Ayrıca taşınmazın değeri 2 milyon TL ile 5 milyon TL arasında ise konutun değerinin yüzde 70’i oranında kredi kullanabilecektir.

Söz konusu konutun değeri 2 milyon TL’nin altında olan konutlar için ise yüzde 90 oranında kredi kullanma imkanı bulunmaktadır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…