Kategoriler
Ekonomi

Bitcoin 30 bin dolar seviyesine tutunmayı başardı

Bitcoin, 29.000 dolar seviyelerini test eden madencilerin satış baskısıyla karşı karşıya kalsa da gün itibariyle 30.000 dolar seviyesinin üzerine tutunmayı başarmıştır. Lider altcoin Ethereum da 1.914 dolar seviyelerinden alıcı bulmaktadır.

Bu hafta makro gündem yoğun olmamakla birlikte, dün SEC Başkanı Gery Gensler’in konuşması ve Tesla bilançosu takip edilmiştir. Gensler, senato panelinde yaptığı konuşmada, kripto para piyasasında düzenlemeler olmamasından dolayı insanların zor kazandığı paraları riske attıklarını ve Bitcoin’nin yatırım sözleşmesi statüsü taşımadığını, fakat bazı tokenların yatırım sözleşmesi olduğunu söyledi. Gensler’in açıklamalarının ardından, Tesla 2023 ikinci çeyrek kazanç raporunu yayımladı. Bilançoya göre şirket Bitcoin satmadı ve yeni Bitcoin alımı gerçekleştirmedi.

XRP davasıyla tekrar başlayan regülasyon konuşmalarıyla birlikte dün Nasdaq, ABD’deki düzenleyici koşullar nedeniyle kripto para saklama hizmeti planlarını durdurma kararı aldı.

Kripto piyasasını harekete geçirmeyen Gensler konuşması ve Tesla bilançosu sonrası yatay seyir ile devam etse de yeni güne piyasada alıcılı başladı. Kripto piyasasının toplam piyasa değeri artışa devam ederek 1,21 trilyon dolar üzerinde hareketlilik göstermeye devam ediyor. Bununla birlikte son 24 saatte altcoinler arasında ayrışan AGLD yüzde 26’lık yükselişle liderliği alırken, yüzde 23 artışla XLM ikinci ve yüzde 10’luk hareketiyle onu takip eden LINK ise üçüncü sırada en çok kazandıran kripto varlıklar olarak yerlerini aldılar.

Bitcoin Teknik Analizi

Bitcoin, beş günün ardından günlük kapanışını pozitif şekilde gerçekleştirdi. 29.800 dolar – 30.000 dolar yeşil bandından hem destek hem de tepki alan Bitcoin, sabah saatlerinde 30.200 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Makro gündemin sakin olduğu bir hafta geçirirken global ekonomik görünümün zayıf sinyaller vermesi kripto para sektörünün ilerlemesini de zorlaştırıyor. Ancak diğer varlık fiyatları dalgalı bir performans sergilerken Bitcoin öncülüğünde kripto para piyasası istikrarlı yapısıyla dikkat çekiyor.

Bununla birlikte geçtiğimiz hafta, bir aylık yatay-pozitif kanalın altına sarkan Bitcoin, şu anda tekrardan kanalın içerisine girmeye çalışıyor. Kanal içerisine girdiği ve istikrar sağladığı taktirde ilk hedef 31.000 dolar seviyesi olacaktır. Diğer yandan 29.800 dolar – 30.000 dolar bandı destek konumunda. Olumsuz senaryoda aşağıda 29.352 dolar bir sonraki yatay destek olarak karşımıza çıkıyor.

Stellar Teknik Analizi

Bir aydır istikrarlı bir yükseliş yakalayan Stellar (XLM), geçtiğimiz hafta oldukça güçlü bir yükseliş kaydederek uzun zamandır görmediği bir seviye olan 0,15 dolar seviyesini aşmayı başardı. Ardından 0,13 dolar düzeyinden onay alan Stellar, yükselişine devam ederek kritik bir direnç seviyesi olan 0,167 dolar seviyesini de aşmayı başardı. Yeni günde de %6’nın üzerinde yükselişle güne başlayan Stellar, bu seviyenin üzerinde kalmayı başarabilirse ulaşması gereken ilk hedef 0,19 dolar ve 0,20 dolar bandı olacaktır.

Haftalık yükselişi %30’a ulaşan Stellar 200 günlük hareketli ortalamanın ise hemen altında bulunuyor. Eğer 0,17 dolar seviyesini aşmayı başarırsa 200 günlük hareketli ortalama yeni destek olarak çalışabilir ve Stellar için yeni yükselişlerin habercisi olabilir. Bu görünümle birlikte 0,15 dolar ve 0,13 dolar seviyeleri destek noktası iken 0,19 dolar ve 0,2 dolar seviyeleri direnç konumunda bulunuyor.

Exit mobile version