Kategoriler
Gündem SonDakika

Brent petrol sert düştü! Ons altın kapanışının altında!

Dün gece saatlerinde sert düşüş yaşayan brent ham petrolün varil fiyatı, iki gün önceki kapanışına göre dün, yüzde 3.73 değer kaybetti. Sonrasında 41 milyon 66 bin dolara kadar indi.

Altın fiyatları ise dünkü kapanışına yakın seviyelerde bulunuyor.

Haziran ayından beri enerji fiyatlarındaki volatilitenin oldukça düşük olduğunu belirten Alan Yatırım, “Suudi Arabistan, koronavirüs salgını nedeniyle talepte henüz bir toparlanma olmadığı bir ortamda Birleşik Krallığa sattığı petrol fiyatlarında indirime gitti.” ifadesini kullanarak petrolün düştüğünü dile getirdi.

Ons altın yeniden yükselebilir

Alan Yatırım bugünkü notunda, “Genel görünüme bakıldığında dolar endeksindeki düşüş trendinin zayıflasa da devam etmesi, öncü merkez bankalarının yöneticilerinin uzunca bir süre daha sıfırlı faiz oranlarına alışık olunması konusundaki sözlü yönlendirmeleri altın fiyatlarına destek olabilecek gelişmeler olarak öne çıkıyor. Ons altındaki geri çekilmelerin sınırlı kalması ve aşağı yönlü düzeltmeler sonrasında bu noktalardan güç toplayarak yeniden 2,000 $ seviyesi üzerine yerleşmesi beklenebilir.” değerlendirmelerinde bulundu.

TL’deki zayıf görünüm gram fiyatına yansıyor

Ons fiyatındaki yatay seyre rağmen lira varlıklardaki zayıf görünümün gram altının fiyatını yükselttiğini kaydeden Alan Yatırım, “Altının gram fiyatı 460 TL seviyesi üzerinde kalıcı olma çabası içerisinde bulunuyor.” ifadesini kullandı.

Altında düşüş trendi

Alan Yatırım, bugünkü notunda teknik açıdan onsta orta ve kısa vadeli düşüş trendlerinin bulunduğunu belirterek bin 955 dolar ile bin 991 dolar seviyelerinde direnç, bin 919 dolar ile bin 884 dolar seviyelerinde ise desteklerin olduğunu bildirdi.

Alan Yatırım, gramda ise kısa vadeli düşüş trendinin bulunduğu kaydetti.

Altın fiyatları ne kadar?

Saat 9.12’den itibaren ons altın, önceki kapanışının yüzde 0,21 altında bulunuyor. Gram ve çeyrek altın, önceki kapanışının yüzde 0,07 üstünde yer alıyor. Altının ons cinsindeki değeri bin 929 dolar alış, bin 930 dolar satış fiyatıyla işlem görüyor.

Altının gram fiyatı 458 lira alış, 462 lira satış fiyatlarında yer alıyor. Çeyrek altın ise serbest piyasada 743 lira alış, 758 lira satış seviyesinde işlem görüyor.

Altındaki kapanış seviyeleri

Altının ons fiyatı, dünkü kapanışta, yüzde 0.17 oranında, gram ise yüzde 0.29 oranında değer kazandı.

Dün, ons altın, bin 916 dolar ile bin 950 dolar bandında; altının gram fiyatı 454 lira ile 467 lira bandında, çeyrek altın ise 746 lira ile 767 lira bandında işlem gördü. Altının onsu serbest piyasadaki kapanış dakikasında bin 934 dolarda, gramı 462 lirada, çeyreği ise 758 lirada bulundu.

Brent petrolün varil fiyatı şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 1,57 altında 41 milyon 99 civarında işlem görüyor.