Kategoriler
Gündem Sağlık SonDakika

Bugün bin 482 kişinin sonucu pozitif… 945 kişinin durumu ağırlaştı

Mevcut koronavirüs hastası sayısı 413 kişilik artışla 18 bin 381’e çıktı. İki gün önceki artış 646, dünkü artış ise 546 kişiydi. Öte yandan 38 kişinin daha durumu ağırlaştı. Bu sayı, iki gün önce 30’ken dün 21’di.

Türkiye’deki koronavirüs hastası olan 945 kişinin durumu kritik.

Bin 482 kişinin daha sonucu “pozitif”

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 30 Ağustos Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu‘na göre 91 bin 302 teste karşılık bin 482 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Son 24 saatte 42 kişi daha yaşamını yitirdi. Bu süre iyileşenlerin sayısı ise bin 27 oldu.

Bakanlık tarafından yayımlanan Koronavirüs Tablosu‘na göre bugüne kadar yapılan test sayısı, 7 milyon 28 bin 390 olarak kayda geçti. Vaka sayısı da 268 bin 546’ya tırmandı. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bin 326 kişiye yükselirken 243 bin 839 kişinin hastalığı atlattığı bildirildi.

Vakalar arasında zatürre görülme oranı, düne göre yüzde 0,1 seviyesinde artış kaydetti. Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu‘na göre test sonucu pozitif olanlarda pnömoni görülme oranı yüzde 7,5 seviyesinde.

Bakan Koca’dan tedbir çağrısı

Salgının ancak tedbirle atlatılabileceğine işaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yurttaşlara yönelik tedbir çağrısını yineledi. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan verileri sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Koca, rakamlardaki artışa dikkat çekti. Sağlık Bakanı, “Mücadeleyi ancak hep birlikte yürütürsek başarabiliriz.” dedi.

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’nu sosyal medya üzerinden paylaşan Fahrettin Koca “Düne göre daha az test talebi oldu. Ancak buna rağmen 1.482 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız artıyor. Bu durum kaybettiğimiz canların sayısını da artırıyor. Mücadeleyi ancak hep birlikte yürütürsek başarabiliriz. Güç tedbirde.” şeklinde not düştü.

Özel hastanelerde koronavirüs testi

Özel hastanelerde yapılacak koronavirüs testi için izin çıktı. Bakanlık, kişilerin talebi üzerine yapılacak PCR testi için en fazla 250 lira ücret alınabileceğini kaydetti.

Taşınmaz Haber