Kategoriler
İhaleler Proje Haberleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi kent meydanı projesine başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin TOKİ iş birliği ile merkez ilçeye kent meydanı yapmak için hareket ediyor. İnsan ve toplu taşıt ulaşımlarının en yoğun olduğu Fevzi Çakmak Caddesi’nde yapılacak olan yeni meydan, TOKİ Doğanbey Konutları’yla birleşecek. Belirlenen hedefler doğrultusunda ihale düzenlenmesi beklenirken, yapılan ihalenin sonucunda yükleyici firma ile anlaşma yapılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğine olumlu baktı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) bünyesinde yeni projeler gün yüzüne çıkmaya başladı. Son olarak, Bursa’da Büyükşehir Belediyesi ile ortak hareket edecek olan TOKİ, kentin en yoğun bölgesine millet bahçesi yapmaya karar verdi.

Verilen karar sonrası, yıkılan İlbank’ın alanı ile Doğanbey Konutları’nın boş parselleri ihale kapsamında firmalara sunulacak. Yeni projenin adı ise ‘Kırcaali Mahallesi Kent Meydanı ve Millet Bahçesi ve Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi’ oldu.

İhale tarihi: 19 Ağustos Çarşamba

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ bünyesi altında 17 bin 700 metrekarelik alanın dönüşümü için 19 Ağustos 2020 tarihinde ihale düzenleyecek. Proje kapsamında çeşitli sosyal donatıların olacağı alan içerisinde, sosyal ve kültürel mekânların öne çıkması bekleniyor. Ayrıca 2 katlı yer altı otoparkı sayesinde park sorununun ortadan kaldırılması beklenirken, projenin 400 gün içinde tamamlanması planlandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, basın toplantısında konuya ilişkin düşüncelerini dile getirdi. Merkezi yönetim ile harekete geçilen proje için, iş birliği çerçevesi altında kent meydanı müjdelenmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapım ihalelerini duyurduğu süreçte, kent meydan projesi de öne çıkarıldı. Yakın zamanda ihaleye çıkacak olan yeni projenin, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlıklara başlandığı duyuruldu.

Proje haberlerine göz atmak için tıklayınız.