Kategoriler
Toki Haberleri

Bursa Keles Toki kura sonuçları isim listesi 2023

Bursa Keles Toki kura sonuçları 2023 belli oluyor. Söz konusu toplu konut projesi Bursa İli, Keles İlçesi’nde yer almaktadır. 250 bin sosyal konut projesi kapsamında Bursa Keles Toplu Konut projesi hayata geçirilmektedir. Ayrıca Bursa Keles Toplu Konut projesinde hak sahibi belirleme kuraları çekilecektir. Kura çekilişi sonrasında hak sahipleri isim listesi belli olacaktır.

İlk Evim İlk İşyerim projesi kapsamında başlatılan kampanyada Türkiye genelinde 81 ilde hayata geçirilecektir. Yaklaşım 45 gün gibi kısa bir sürede 8 milyon civarında kampanya kapsamındaki konutlara başvurular yapılmıştır. Bu başvuruların toplam 5 milyon 135 bin 324 tanesi ise geçerli olmuştur. Söz konusu başvurular 31 Ekim 2022 tarihinde sona ermiştir.  250 bin adet sosyal konutun kura çekilişleri ise 7 Kasım 2022 tarihinde başlamıştır. Kura çekilişleri için şimdi ise sıra Bursa şehrinde yer alan konut projelerinin kura çekilişine gelmiştir. Bu kapsamda Bursa Keles Toki Evleri projesinde kuralar çekilecektir. Çekiliş sonucu ile birlikte Bursa Keles Toki Konutları projesindeki mesken sahipleri belli olacaktır.

Söz konusu proje Toplu Konut İdaresi Başkanlığı öncülüğünde 250 bin sosyal konut projesi kapsamında hayata geçirilecektir. İnşaat süreci bir taraftan devam ederken diğer taraftan da kura çekilişleri yapılarak hak sahipleri belli olmaktadır. Bununla birlikte bu toplu konut projesinde hak sahipliği kura çekilişi yapılacaktır. Kura çekilişi sonrasında ise projenin ihalesi yapılacak ve inşaat süreci başlayacaktır. Peki Bursa Keles Toki Evleri hak sahipliği kura çekilişi ne zaman yapılacaktır? Bu proje için başvuruda bulunan vatandaşlar ise kuraların ne zaman çekileceğini merak etmektedir. Tüm detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Bursa Keles kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Bursa Keles Toki Evleri projesinde toplam 140 adet mesken bulunmaktadır. Ayrıca bu toplu konut projesinde bulunan dairelerin hak sahipliği belirleme kura çekilişi yapılacaktır. Bahsi geçen hak sahipliği kura çekilişi 28 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilecektir. 140 tane meskenin yer aldığı projede hak sahipliği kura çekilişi 28 Ocak 2023 tarihinde Cumartesi günü saat 10:00’da başlayacaktır.

Bursa Keles Toki Evleri projesindeki kura çekilişi TOKİ’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanmaktadır. Toplu konut projesinin kura çekilişi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Murat Hüdavendigar Salonu’nda yapılmaktadır. Ayrıca hak sahipliği kura çekilişi canlı ve noter huzurunda yapılacaktır. Bursa Keles Toki Evleri kura çekilişi sonrasında ise diğer ilçelerde yer alan Toki Konutları kura çekilişi yapılacaktır.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilecek projeler için asgari ücretliler düşünülerek ödeme planı hazırlanmıştır. Toplu konut projesinde yer alan dairelerin aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olması planlanmıştır. Ayrıca ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmaması planlanmaktadır. Ödeme kapsamında bakıldığında ise 240 aya kadar vade imkanı fırsatı sunulacaktır. İlk ödemeler ise Mart 2023 tarihinden sonra başlayacaktır.

İlk etabı hayata geçirilecek olan 250 bin konutun 2 yılda tamamlanarak teslim edilmesi planlanmaktadır. Fiyat olarak bakıldığında ise;

2+1 tip dairelerin fiyatları 608 bin TL’den başlamaktadır. Ayrıca aylık taksitler ise 2.280 TL’den başlamaktadır. 240 ay vade ile ödeme yaparak daire sahibi olmak mümkündür.

3+1 tip dairelerin fiyatları 850 bin TL’den başlamaktadır. Ayrıca aylık taksitler ise 3.187 TL’den başlamaktadır. 240 ay vade ile ödeme yaparak daire sahibi olmak mümkündür.

Bursa Keles Toki kura sonuçları 2023

Bursa Keles Toki Evleri projesinde hak sahipliği kuraları 28 Ocak 2023 tarihinde çekilecektir. Söz konusu konut projesinde bulunan toplam 140 adet dairenin kuraları çekilecektir. Böylece toplam 140 adet dairenin hak sahipleri yapılan kura çekilişi sonucu belli olacaktır.

Toplu konut projesinde kura çekilişi Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanmaktadır. Canlı yayında söz konusu toplu konut projelerine başvuru yapan vatandaşların kura sonuçları belli olacaktır. Bursa Keles Toki Evleri projesinde bulunan toplam 140 adet dairenin hak sahipliği kura çekilişi yapılacaktır. Gün sonunda ise Bursa Harmancık ve diğer ilçelerde yer alan toplu konut projelerindeki hak sahipleri belli olacaktır.

Toplu konut projesinde 2+1 ve 3+1 tip meskenlere yer verilecektir. Bu konutların büyüklükleri ve konutların fiyat bilgileri ise projenin ihalesi yapıldıktan sonra belli olacaktır. Ayrıca yapılan kura çekilişi ile vatandaşlar bir daire sahibi olacaklardır. Hak sahibi olup sözleşme imzalayan vatandaşlar dairelerin borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.

Toplu konut projesi hak sahipliği belirleme kuraları ile ilgili detaylı bilgi için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Toki kura sonucu sorgulama sayfası için tıklayınız…

Bursa Keles Toki kura çekilişi canlı izle

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…