Kategoriler
Toki Haberleri

Bursa Mustafakemalpaşa Lalaşahin Toki kura sonuçları belli oldu

Bursa Mustafakemalpaşa Lalaşahin Toki kura sonuçları belli olmuştur. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bursa İli, Mustafakemalpaşa İlçesi’nde inşa ettirilmektedir. 683 konutluk Bursa Mustafakemalpaşa Lalaşahin konut projesinde toplam 661 adet konut için 23 Ekim 2023 tarihinde kura çekilişi yapılmıştır. Ayrıca kura çekilişi, TOKİ’nin YouTube hesabından canlı olarak yayınlanmıştır.

Toplu konut projesinde 2+1 ve 3+1 tip konutlar yer almaktadır. Konutların 466 tanesi 2+1 tip dairelerden, 195 tanesi ise 3+1 tip konutlardan meydana gelmektedir. Böylece Bursa Mustafakemalpaşa Lalaşahin 661 Konut projesinde toplam 661 adet konut yer almaktadır. Ayrıca 661 adet konutun kura çekilişi yapılmış ve hak sahipleri belli olmuştur.

Projede çekilişi için, 2+1 nitelikli 466 adet konut için ve 3+1 nitelikli 195 adet konut için başvuru yapılmıştır. Kura sonucunda belirlenen hak sahipleri, Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilen konutları satın alma hakkını kazandı.

Bursa Mustafakemalpaşa Lalaşahin Toki kura sonuçları nasıl öğrenilir?

Bursa’daki Toki kura sonuçları TOKİ’nin resmi internet sitesinden yayınlanacaktır. Sonuçları https://www.toki.gov.tr/satis/tr/kura/ adresinden öğrenmek mümkündür. Hak sahipleri, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak kura sonuçlarını görüntüleyebilirler.

Kura sonuçlarında neler yer alıyor?

Kura sonuçlarında, hak sahibinin adı, soyadı, T.C. kimlik numarası, konut tipi ve numarası yer alıyor. Ayrıca hak sahipleri, kura sonuçlarına göre belirtilen tarihlerde sözleşme imzalamak için TOKİ’ye başvurabilirler.

Konut satışları nasıl yapılacak?

Peşinat sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecektir. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri için ise konutlar yüzde 10 peşin 180 ay vadeli sabit taksit ödemeli olması beklenmektedir. Taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacaktır. Ayrıca söz konusu konutlar 36 ay içerisinde teslim edilmesi beklenmektedir.

Toplu konut projesinde 2+1 daireler brüt 86.69 ve 86.86 metrekaredir. 3+1 daireler brüt 105.19 metrekare büyüklüğünde tasarlanmıştır. 2+1 tip daireler 1.280.569 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulmuştur. 3+1 tip daireler 1.553.848 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulmuştur.

Ayrıca peşinat sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecektir. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri için ise konutlar yüzde 10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli olacaktır. Taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır. Konutlar ayrıca 36 ay içerisinde teslim edilecektir.

Bursa Mustafakemalpaşa Lalaşahin Toki kura sonuçları

Sonuç olarak, Bursa Mustafakemalpaşa Lalaşahin Toki kura sonuçları, hak sahipleri tarafından büyük bir heyecanla karşılanmıştır. Kura sonuçlarının açıklanmasının ardından, hem hak sahipleri hem de TOKİ tarafından çeşitli değerlendirmeler yapılmıştır. Ayrıca Toki konutları kura çekilişi 23 Ekim 2023 tarihinde yapılmıştır. Çekilişi saat 11:00’da başlamış ve sonuçlar çekilişin ardından belli olmuştur.

Bursa Mustafakemalpaşa Lalaşahin Toki kura çekilişi izle

Diğer Toki haberleri için tıklayınız…