Kategoriler
Konut Kredisi

Canım Evim Konut Kredisi ile kişiye özel ödeme seçenekleri

Canım Evim Konut Kredisi, Halkbank’ın uygulamaya soktuğu uzun vadeli düşük faizli kredi kampanyasıdır. Konut sahibi olmak isteyenler, bankanın yapmış olduğu özel açıklamayı takip ederek, kişiye özel indirim fırsatından yararlanıyor. Taksit ödemelerinin aylık ya da üçer aylık olarak değiştiği kredi kampanyasında gelire paralel olarak serbest ödeme seçeneği de devreye sokuldu.

Canım Evim Konut Kredisi ile anahtarını al

Halkbank’ın uzun vadeli düşük faiz kampanyası olarak duyurulan Canım Evim Konut Kredisi, geri ödeme seçeneklerini aylık, üçer aylık ve serbest ödeme seçeneğiyle devam ettiriyor. Bankadan yapılan açıklamaya göre, kredi 180 ay vade ve yüzde 1,70 faiz oranı ile bankadan kolaylıkla alınabilmektedir. Halkbank tarafından getirilen bilgilendirme yazısı, örnek ödeme hesaplamasıyla devam etti.

Örnek kredi hesaplaması:

100 bin lira değerinde konut kredisi alan bir kişi, 120 ay vade ve yüzde 1,70 faiz oranı ile 500 lira tahsis ücretiyle karşılaşır. Burada ödenmesi gereken aylık taksit tutarı 1959 lira, diğer masraflar ise 1105 lira olarak belirtilmiştir.

Halkbank’ın öne çıkardığı örnek hesaplama ise şu şekilde;

Yıllık maliyet oranının kapsadığı ek ücretler; faiz, tahsis ücreti ve vergileri kapsıyor.

Toplam maliyet oranları üzerinden örnek vade ve tutarı hesaplayan Halkbank, diğer masraflar arasına ekspertiz ücreti ve ipotek tesis ücretini de ilave etmiştir. Ayrıca tahsis ücretine yüzde 5 kadar Banka Sigorta Muamele Vergisi’nin (BSMV) dahil edildiği görülüyor.

Diğer Masraflar; Ekspertiz ücreti 950 lira ve ipotek tesis ücreti 155,76 lira olarak bildirildi.

Son bilgilendirmeye göre; hayat sigortası primi, müşterinin yaşı, cinsiyeti ve kredi tutarına bağlı olarak değişmektedir. Ancak verilen örnekte 35 yaşında bir müşterinin 100 bin TL 120 ay vadeli kredi kullandığını düşünürsek, müşterinin yıllık sigorta primi 210,90 TL’ye tekabül eder.

Başvuruyu nasıl yapabilirim?

Canım Evim Konut Kredisi fırsatından yararlanmak için vatandaşların banka şubelerine müracaat etmeleri istenmiştir.

Güncel konut kredilerini öğrenmek için tıklayınız.