Kategoriler
Toki Haberleri

Coronavirüs denetimleri başkanı sahaya indirdi

Coronavirüs hastalığına karşı TOKİ (Toplu Konut İdaresi) tarafından saha içi denetimler gerçekleştiriliyor. Çin Wuhan bölgesinde çıkan yeni tip salgın hastalığına karşı, dünyaya yayılımda hız kazanan hastalık, yakın zamanda oldukça şiddet kazanmıştır. Türkiye’de son durum itibariyle kayıplar bakımından İran’ı geride bıraktığımız olumsuz süreçte, saha içi denetimler arttırıldı.

Yeni tip coronavirüs salgın hastalığının pandemi ilan edilmesinden sonra ülkeler birer birer sıkı tedbirler almaya başlıyor. Çin ve Amerika ilişkilerinin gerginlik yaşadığı son günlerde, Almanya’da Amerika’nın yanında olmuş ve Çin’e hesap sorma girişimlerini gerçekleştirmiştir. Türkiye ise Avrupa ülkelerine gönderilen yardım sayısını çoğaltarak sıkça adından söz ettirmeye başladı. Son günlerde Kanada ve İngiltere gibi refah düzeyi yüksek ülkelerin huzurevlerinde çıkan ölümlere karşı, Türkiye insanlık dersi vermeye devam ediyor.

Ülke genelinde sıkı tedbirler alınmasıyla birlikte hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanmıştır. Bu sırada konut ve başlıca projelerin hız kazandığı herkes tarafından biliniyor. İşçilerin ve şantiye personellerinin çalışmalara ara vermemesi sonucunda pek çok şikâyet dile getirilmişti. Bunun sonucunda bazı saha çalışmaları geçici olarak durdurulmuştur. Ancak projede devam kararı alan ve kendi konut projelerine destek veren sahalar için TOKİ, harekete geçti. Günümüze değin 890 bine yakın konutta adı olan, bununla birlikte küçük ve orta seviyeli sanayi yapılarına destek veren ve hastane ile stadyum gibi alanlarda da izler bırakan Toplu Konut İdaresi çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Coronavirüs için TOKİ denetimleri arttırdı

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, yeni tip coronavirüs salgın hastalığına karşı tüm tedbirlerin alınmasıyla birlikte devam kararı aldıklarını açıkladı. Aksaray ilinde TOKİ tarafından yapımına başlanan, bin 620 dükkanın hayata geçirildiği projede, bizzat Ömer Bulut tarafından teftiş gerçekleştirildi. Yeşil alanlarda artış gösterilmesi bakımından Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinasyonu ile gerçekleştirilen millet bahçeleri için, Türkiye genelinde aktif olarak çalışan 297 şantiye bulunuyor. Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının yayımlamış olduğu genelgelerdeki maddeler doğrultusunda, şantiye içlerinde çalışan işçi sayıları belirli bir düzeyde sınırlandırılmıştır. TOKİ Başkanı Ömer Bulut tarafından yapılan açıklamada, kendi içlerinde karantinayı arttıran sahalarda çalışmalar doğru bir şekilde devam ettiği bildirildi.

Şantiyeler ev oldu

İşçi sağlına önem gösterildiklerini ifade eden TOKİ Başkanı Bulut, şantiyeleri kendi evleri olarak gördüklerini belirtti. Bu nedenle sıkı denetimin arttırıldığı ve teftişlerin bu nedenle gerçekleştirildiğini açıkladı. Ayrıca çalışanlara seslenen Bulut, şantiyeleri kendi evi olarak benimsemeleri durumunda dışarı çıkmamaları gerektiğini hatırlattı. Hastalık kapsamında gerçekleştirilen 14 günlük karantina süresini de aynı zamanda burada gerçekleştirdiklerini belirten Bulut, yeni gelen işçiler karantina sonunda çalışmalara katıldığını aktardı.