Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Danışmanlar, tapu işlemlerini kolaylaştırıyor

Taşınmaz alım sürecinin en zor kısmının tapu işlemleri olabileceğini belirten ABD merkezli RE/MAX, emlak danışmanlarının bu süreci kolaylaştırdığını kaydetti. Tapu işlemlerinin gerçekleştirildiği bu süreçte; belediye, banka gibi resmî ve özel kurumlarla iletişim kurma zorunluluğunun, emlak danışmanlarının bu kurumlarla olan iletişimleri ve tecrübeleri sayesinde daha kolay bir hâl aldığını aktaran Firma, bu durumun hem satıcılara hem de alıcılara kolaylık sağladığını kaydetti.

Tapu işlemleriyle ilgili tüm süreçlerin yürütülmesi için emlak danışmanlarının satıcı ve alıcı tarafından çıkarılan vekaletname vergisiyle süreci devraldıklarını açıklayan RE/MAXRE/MAX da 8 bin’den fazla franchise ofisinde görev yapan 125 binin üzerinde gayrimenkul danışmanı ile tapu işlemlerindeki süreci baştan sona kadar takip ederek müşterilerinin tüm işlemlerini kolaylıkla tamamlamalarını sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Tapu süreci nasıl işliyor?

Uluslararası alanda faaliyet gösteren RE/MAX, zor olarak nitelendirdiği gayrimenkul alım ve satım sürecinde gerçekleştirilen tapu işlemlerinin nasıl işlediğini açıkladı. 

Tapu işlemleri için randevu, İnternet ve telefon hattı üzerinden oldukça kolay bir şekilde yapılıyor. Nüfus cüzdanı öncelikli olmak üzere randevu işlemlerinde gerekli belgelerin hazır durumda bulunması gerekiyor. Satıcıdan tapu belgesinin aslı ve kopyasıyla beraber “Vergi borcu yoktur” yazısı da isteniyor. Alıcıdan ise banka kredisiyle ödeme yapacaksa banka kredisinin onaylandığına ilişkin evraklar isteniyor.

Tapu için gerekli işlemler yapılmadan önce araştırmalar yapılıyor, uygun banka seçiliyor, konutun bulunduğu belediyeden rayiç bedeli alınıyor. 

Tapu yapılmadan önce tapu harcı ve emlak vergisi ödemeleri, zorunlu deprem sigortası (DASK) işlemleri yapılıyor. Tapunun ücretini ödemede kredi kullanacaklar için bankanın ipotek yetkilisine randevu günü ve randevu saati bildiriliyor. Tapu gününde evrak teslimi ve ödemeler gerçekleştiriliyor. Son olarak fatura taşıma, ikametgah işlemleri ve belediyeye emlak vergisi için bildirim yapılıyor.