Kategoriler
Proje Haberleri

Dap Ormanköy Çekmeköy’de yaşam başladı

Dap Ormanköy projesini DAP Gayrimenkul, taahhüt edilen teslim süresinin 36 ay olduğu Emlak Konut GYO güvencesiyle geliştirerek, Covid-19 salgın sürecinin bütün güçlüklerine rağmen 24 ay gibi kısa bir zaman içerisinde teslim ediyor. Projede ilk satılan konutlar bugün itibarıyla 5-6 kat değer kazanmıştır. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Sağlıklı Evler konseptinin ilk örneğini DAP Gayrimenkul’ün Çekmeköy’deki Ormanköy projesinde hayata geçirdiğini belirtmiştir. Ayrıca ikinci örneğini Nişantaşı Koru projesinde hayata geçirdiklerini ifade etmiştir. Şirket, şimdi ise Yeni Levent’te lüks ve country yaşamı buluşturuyor.

DAP Holding, bünyesinde halka açık olarak Borsa İstanbul’da işlem gören DAP Gayrimenkul Geliştirme ve DAP Yapı’yı da barındırmaktadır. Söz konusu şirket “erken teslim” geleneğine devam ediyor. DAP, son olarak 2019’da Teras Kule ve 2020’de Validebağ Konakları’yla DAP İzmir projelerinin teslimini gerçekleştirmiştir. Üstelik şimdi de Sağlıklı Ev’lerin ilk örneği olan Çekmeköy’deki Dap Ormanköy projesinin teslimleri başlamıştır.

Sağlıklı Evler Ormanköy ilk satılan konutların getirisi 5-6 kata ulaştı

Emlak Konut GYO güvencesi ile hayata geçirilen Sağlıklı Evler Ormanköy projesinde toplamda 1.021 ünite bulunmaktadır. Üstelik 1 artı 1’den 5 artı 1’e kadar farklı konut tipleri yer almaktadır. Bu konutların bahçeli, teraslı ve büyük balkonlu konut seçenekleri mevcuttur. Bahsi geçen projede ilk satılan evler bugün itibariyle 5 ile 6 kat oranında değer kazanmıştır. Ormanköy projesinin taahhüt edilen teslim süresi 36 ay olmaktadır. Ayrıca Covid-19 salgın sürecinin bütün kısıtlamalarına rağmen 24 ay gibi kısa bir zaman içerisinde tamamlanmıştır.

“Salgına rağmen insan üstü bir çalışma ve motivasyonla hareket ettik”

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz proje ile ilgili bilgilendirmelerde bulunmuştur. Başkan Yılmaz; “Türkiye’de Sağlıklı Evler’in ilk örneği olan Ormanköy projemizde inşaat çalışmaları tamamlanmıştır. Covid-19 salgınının çalışma hayatındaki bütün güçlüklerine rağmen, insanların evlerinden çıkamadığı, sokağa çıkma yasaklarının olduğu bir süreçte; insan üstü bir çalışma ve motivasyonla hareket ettik. Bugün itibarıyla Ormanköy projesinde yaşam başlamıştır. Şimdi ise Sağlıklı Evler’i lüks yapıyla bütünleştiren Nişantaşı projemizi 2023’te teslim etmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuşmuştur.

Sağlıklı evler, Dap’ın tescilli markası

Bilindiği üzere Covid-19 salgın süreci; bütün sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de ciddi değişimlere sebep olmuştur. Konut almak veya Covid-19 pandemisi sebebiyle evini değiştirmek isteyenler, az katlı, mümkünse bahçeli ve geniş balkonlu “Sağlıklı Evler”e yönelmiştir.

“Sağlıklı Evler” konsepti, DAP Sağlık Kurulu’nun önerileriyle 2020’de oluşturulan ve hisseleri BİST’te işlem gören DAP Gayrimenkul Geliştirme tarafından tescil edilmektedir. Bu konsept her ayrıntısında insan sağlığını düşünen, şehirden uzaklaşmadan, doğanın huzurundan sonuna kadar yararlanan özgün bir konsept olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sağlıklı Evler, Levent’te yaşama geçiriliyor!

Sağlıklı Evler Ormanköy, DAP Gayrimenkul’ün ‘Sağlıklı Ev’ konseptiyle hayata geçirdiği ilk proje olarak tasarlanmıştır. Bu doğrultuda DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, lüks ve konforu Sağlıklı Evler ile buluşturan Nişantaşı Koru ve kent merkezinde country tarzı bir yaşam sağlayan Yeni Levent projelerini kendileri açısından “gurur projeleri” olarak tanımlamıştır. Ayrıca Yılmaz; “1999 depreminden sonra deprem kriterleriyle tanışmıştık. 1999 tarihinden sonra yapılan konutların hepsi, zaman içinde güncellenen deprem yönetmeliklerine uygun olarak inşa edilmiştir. Salgın sürecinde ise bu kriterlere bir yenisini daha ekleyerek “Sağlıklı Ev Kriterleri”ni tasarladık. İlk etapta Çekmeköy’deki Ormanköy projesinde 58.300 kişinin fikrini aldık. Bunun ardından ise ‘DAP Sağlık Kurulu’nun tavsiyesiyle beraber “Sağlıklı Evler” konseptimizi hayata geçirdik. Türkiye’de ve Avrupa’da tescilli duruma gelen ‘Sağlıklı Evler’in ilk örneğini Çekmeköy’deki Ormanköy projesinde yaşama geçirdik. İkinci örneğini ise Nişantaşı Koru projemizde hayata geçirdik. Üstelik şimdi de Yeni Levent’te lüks ve country yaşamı buluşturuyoruz.” ifadelerini kullanmıştır.

“Ev sahipleri müşterilerimiz değil, yol arkadaşlarımız, ailemiz”

Başkan Yılmaz, şimdiye kadar hayata geçirdikleri projelerde, DAP yatırımcılarının ciddi kazançlar elde ettiğine değinmiştir. Ayrıca Yılmaz, “Biz ev sahiplerimizi hiçbir zaman müşteri olarak görmedik. Onlar bizim yatırımcılarımız, yol arkadaşımız, ailemiz. DAP’tan konut sahibi olanların, yoğun olarak diğer projelerimize yönelmesinin de en büyük sebebi bu. Satışlarımızın yüzde 40 ile yüzde 60 oranındaki bölümünü, daha projeye başlamadan DAP müşterilerine satıyoruz. Gayrimenkul sektöründe böyle bir aidiyet duygusu oluşturduğumuz için gururluyuz.” şeklinde ifade etmiştir.

Şehirde sağlıklı, lüks ve country yaşamın kriterleri

DAP, dünyada bir ilk olarak geliştirdiği “Sağlıklı Ev” konseptiyle konut sektörüne yeni bir soluk getirmiştir. Üstelik DAP, “Şehirde Lüks ve Country Yaşam” standartları 5 maddede sıralamıştır.

1. Sağlıklı Ev Olmalıdır. Yeşil alanlarla çevrili, doğayla nefes alan, az katlı ve sağlıklı ev kriterlerine uygun biçimde tasarlanmalıdır.

2. Kent merkezinde ve köklü bir semtte yer almalıdır. Şehrin en önemli konumlarından birinde, zengin geçmişi, kültürel atmosferi ve ayrıcalıkları ile şehir hayatının yeni çekim merkezi olmalıdır.

3. Doğayı ve şehri; kültür, sanat, moda ve eğlenceyle kusursuz biçimde buluşturmalıdır. Bir taraftan tabiatın yenileyici ruhu, öte yandan şehir yaşamının canlılığı ile yeşili ve şehri özgürce yaşatabilmelidir.

4. Merkezi iş alanları ve finans dünyası ile iç içe olmalıdır. İş dünyasının kalbi ve merkezi iş alanı olarak kabul edilen bölgeye yürüme mesafesinde yer almalıdır.

5. Yürüme mesafesinde bütün ihtiyaçlara cevap verebilmelidir. İş merkezleri, kültür sanat, eğitim, sağlık, alışveriş, eğlence alanları hem site içerisinde hem dışında aranılan tüm ayrıcalıklar yalnızca birkaç adım uzaklıkta yer almalıdır.

Diğer emlak haberlerine ulaşmak için tıklayınız…