Kategoriler
Proje Haberleri

Dap Yapı 5 yılda 35 milyar TL yatırım yapacak

Dap Yapı 2022’den itibaren başlattığı 5 yıllık iş geliştirme projeksiyonunu duyurdu. Buna göre, bu süreçte 35 milyar TL’nin üzerinde yeni proje yatırımı planlamaktadır. Bu projeler, İstanbul ve İzmir’de hayata geçirilecektir. Dap Holding Başkanı Ziya Yılmaz, nitelikli konut arzı konusundaki açığa değinmiştir. Üstelik, konut geliştirdikleri bölgenin beklentilerini analiz ederek buna uygun üretim yaptıklarını vurgulamıştır. Holding Başkanı, şirketin güçlü özsermaye yapısı ile istikrarlı büyüdüğünü ifade etmiştir. Ayrıca, “Bölgenin arz talep dengesini, insanların ihtiyaçlarını analiz ediyoruz. Böylece güzel havada da, puslu sisli havada da büyümeye devam ediyoruz.” dedi.

Ziya Yılmaz, bu boyutta geliştirdikleri sağlıklı konut konseptine dikkat çekmiştir. Ayrıca, insanların alçak katlı, yeşille iç içe, kent merkezinde projeler isteğinin olduğunu belirtmiştir. Bunun yanı sıra Başkan; “2018 ve 2019 arazi geliştirme dönemlerimizdi. İzmir’de Mavişehir ve Çeşme’de üç büyük araziyi portföyümüze eklemiştik. İstanbul’da ise Beykoz ve Pendik’te de arsa stokumuz mevcuttur. Bunlara Levent’te, bölgenin en büyük projesi olacak yeni yatırımımızı da eklediğimizde, Dap Yapı olarak kendimize 5 yılda 35 milyar TL’lik yatırım hedefi koyduk.” açıklamalarında bulunmuştur.

‘Bugün daha hesaplı’

Yılmaz, 2021’de Çekmeköy’de Dap Ormanköy ve Nişantaşı Koru projelerinin Emlak Konut GYO projeleri içinde hasılat şampiyonu olduklarını belirtmiştir. Ayrıca, insanların hem yeşil alana yakın, hem de şehrin içinde olan; az katlı, bahçeli, geniş balkonlu ‘sağlıklı konutlara ciddi bir talep oluşturduğuna değinmiştir.

Başkan, nitelikli konut ihtiyacının yüzde 300 arttığını belirtmiştir. Ayrıca; “Artan konut maliyetlerine karşı konut fiyatları geriden geliyor. Bugün konut alan, gelecek aya oranla yine daha uygun fiyatla konuta ulaşmış olacaktır.” açıklamalarında bulunmuştur. Başkan, İstanbul’daki Ormanköy projesinde yılın ilk yarısında teslimlere başlayacaklarına dikkat çekmiştir. Ayrıca, “2021’de de Nişantaşı Koru projesini hayata geçirdik. İstanbul, Levent’te yer alan yeni projemiz için son hazırlıklarımızı yapıyoruz.” dedi.

Dap Yapı tarafından maliyete hızlı çözüm formülü

Yılmaz, dünyada Covid-19 salgın kaynaklı enflasyonist ortama ve artan emtia fiyatlarına dikkat çekmiştir. Ayrıca demir, beton gibi birçok kalemde yüzde 100’lerin çok üzerinde fiyat artışı meydana geldiğini dile getirmiştir. Holding Başkanı, maliyet hesabını yapabilmek için her projelerini en hızlı biçimde tamamlamak istediklerini kaydetmiştir. Ayrıca; “Çekmeköy projemizde sözleşmede 36 ay taahhüdümüz vardı. 18 ayda hayata geçirdik. Projelerimizi en kısa sürede bitirmek istiyoruz.” sözlerine eklemiştir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…