Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

DASK’tan hasar tespiti açıklaması

Hasar tespit çalışmalarına en kısa sürede başlanacağı belirtildi.

Elazığ ve Malatya depreminin ardından yurttaşlar hasar gören konutunda tespit talebinde bulundu. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) 750 adede yakın ihbar aldıklarını açıkladı. Deprem bölgesini yakından takip ettiklerini bildiren DASK, en kısa süre içerisinde hasar tespiti için çalışmalara başlanacağını kaydetti.

AA’nın haberine göre, DASK, enkaz kaldırma, arama ve kurtarma çalışmalarının ardından hasar tespiti işlemlerinin hızlıca gerçekleştireceklerini belirtti. Elazığ‘da 42 bin 955 adet, Malatya‘da ise 62 bin 680 adet konutun Zorunlu Deprem Sigortası poliçesini aldığı kayıtlara geçti.

Deprem sonucunda binalarda oluşan hasarı karşılayan DASK‘ın sigortasına sahip olanlar ALO DASK 125 Çağrı Merkezi’nden veya “www.dask.gov.tr” İnternet adresinden hasar ihbarı gerçekleştirebiliyor.

DASK, konuya ilişkin “Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralıların bir an önce sağlığına kavuşmasını ve enkaz altındaki vatandaşlarımızın da bir an önce kurtarılmasını temenni ediyoruz. Elazığ ve Malatya başta olmak üzere çevre illerden ihbarlar geliyor. Biz de DASK ekibi olarak çalışmalarımıza hızla başladık. Çağrı merkezimiz ve İnternet sitemiz üzerinden hasar ihbarları alıyor; deprem bölgesindeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Şu ana kadar 750’ye yakın ihbar aldık. Bölgede kurtarma çalışmaları sürerken, DASK olarak biz de eksperlerimizle birlikte hasar tespitine en kısa sürede başlamak için gerekli organizasyonu yürütüyoruz. Enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından saha çalışmalarına başlayarak hızla hasar tespitlerini gerçekleştireceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Depremden 6 ülke etkilendi

Dün, Sivrice merkez üssünde meydana gelen depremden birçok şehir etkilenirken Malatya ve Elazığ şehirlerinden yaşamını yitirenler oldu. Depremi Türkiye’deki birçok şehir hissederken, sarsıntıdan altı ayrı ülkenin şehirleri de etkilendi. Gazete Duvar’ın haberine göre deprem, Irak, Suriye, İran, Ermenistan, Lübnan ve İsrail ülkelerini de salladı.