Kategoriler
Genel

Depreme karşı güçlü çelik yapılar için doğru çelik işlemesi şart

Çelik yapılar ve binalar, taşıyıcı sistemlerinin tamamının çelikten üretilip monte edildiği yapı sistemleri olarak bilinir ve diğer yapı sistemlerine göre, deprem ve tüm diğer doğal afetlere karşı daha fazla dayanıklılık sağlamaları sebebiyle tercih edilir. Ancak bu binaların depreme dayanıklı olmalarını sağlamak için inşaat sürecinde çeliğin doğru işlenmesi büyük önem taşır. Çelik boru kesme ve kaynak ağzı açmada Türkiye’nin prestijli projelerinde uzman çözüm ortağı olan Habib Makina, depreme dayanıklı çelik yapıların sağlam bir şekilde inşa edilebilmesi için özellikle kaynak ağzı açma işleminin doğru uygulanmasına dikkat çekiyor.

Depreme karşı dayanıklı binalarda sadece çelik kullanmak yeterli değil

Habib Makina Başkan Vekili Yusuf Habib, çelik taşıyıcı sistemlerin kullanılmasının depreme dayanıklı binalar için yeterli olmadığını vurgulayarak, “Depreme dayanıklı binalarda sadece çelik kullanmak yetmez. Binaların depreme dayanıklı olabilmesi için çeliği doğru işlemek de oldukça önemlidir. Çeliğin doğru işlenmesi ve plakalarda/borularda kaynağın tutması için soğuk kesim ve kaynak ağzı işlemi tercih edilmelidir. Bu sebeple, özellikle son yaşanan depremlerden sonra inşa edilecek çelik yapılar için, deprem güvenliğini sağlamak adına alev veya taşlama ile kesim ve kaynak ağzı açma yöntemlerine son verilmelidir.

Depreme dayanıklı binaların çelik işlemelerinin sahada rahatlıkla gerçekleştirilebilmesi için taşınabilir makineler kullanılır. GBC markası, çelik boru kesme ve kaynak ağzı açma konusundaki profesyonel çözümleriyle Türkiye’nin önde gelen firmaları tarafından tercih edilir. Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Çanakkale Köprüsü gibi önemli projelerde GBC Kaynak Ağzı Açma Makineleri kullanılmıştır. Ayrıca, Türkiye’deki doğalgaz boru hatlarını inşa eden BOTAŞ firması da boru hatlarının kesimi ve kaynak ağzı açma işlemlerini sahada ve soğuk yöntemlerle gerçekleştirmektedir.

GBC, dünya çapında “zor işlerin kolay çözümü” olarak bilinir. Habib Makina Başkan Vekili Yusuf Habib, sektördeki 43 yıllık deneyimleri ile Avrupa, Amerika ve Uzak Doğu’nun lider markalarını Türkiye endüstrisi ile buluşturduklarını belirtiyor. “Çelik boru kesme ve kaynak ağzı açmada, 22 yıldır dünyanın lider markalarından olan GBC’nin Türkiye distribütörlüğünü üstleniyoruz. Kaynak ağzı açma, boru kesme, flanş alın düzeltme, zımpara ve taşlama gibi teknik uygulamalar gerçekleştirilebilen İtalyan GBC markalı ürünler, köprülerden havaalanlarına, gemilerden enerji santrallerine kadar Türkiye’nin en prestijli projelerinde profesyonel çözüm sunuyor.

Saç plakalara ve borulara kaynak ağzı açma ve boru kesme uygulamalarında endüstriyel dünyanın profesyonel çözüm ortağı olan GBC, İtalya’da üretiliyor ve tüm dünyada zor işlerin kolay çözümü olarak tanınıyor. Habib Makina olarak Türkiye’yle buluşturduğumuz GBC markalı ürünler; enerji sektöründeki rafineriler, petro kimya tesisleri ve gaz tesisleri borulama hatları, barajlar, hidroelektrik santralleri, endüstri tesisleri ve çelik konstrüksiyoncular, basınçlı kap imalatı, rüzgar enerji santralleri ve kule üreticileri, genel çelik yapılar, demiryolları, tren istasyonları, hızlı trenlerin inşası, otomotiv ve yan sanayi, havaalanı inşaatı, liman gemi ve tersane inşaatı, asma köprüler, çelik boru ve plaka işleyen tesisler gibi geniş bir alanda kullanılıyor” dedi.

Tek adresten, hızlı teslimat ve kolay yedek parça imkanı

Habib Makina olarak yüksek kalitedeki makineleri, 43 yıllık tecrübeleri sayesinde hızlı servis ve hızlı yedek parça imkanı ile endüstrinin kullanımına sunduklarını ifade eden Yusuf Habib, “Habib Makina olarak, çelik boru kesme ve kaynak ağzı açmada tek adresiz. 22 senedir çelik plaka ve boru işlemede uzman GBC’nin Türkiye’deki tek resmi distribütörü ve temsilcisiyiz.

Değişen müşteri ihtiyaçlarını takip ederek, ürün sunduğumuz proje ve firmalara geniş bir portföyle hizmet veriyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını doğru ve hızlı bir şekilde karşılamak için, sektöre özel çözümler sunarak ve sürekli yeniliklere odaklanarak başarılarımızı sürdürüyoruz. Bu sayede, güçlü ve güvenilir iş ortakları olarak müşterilerimizin yanında durmaktayız.

Müşteri memnuniyetini ön planda tutarak, eğitimli ve deneyimli teknik destek ekibimizle, satış öncesi ve sonrası hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Ürün eğitimi ve teknik destek, yerinde servis hizmetleri, bakım ve onarım çalışmaları, özel projelere yönelik özel çözümler gibi hizmetlerimizle, müşterilerimize değer katmaya devam ediyoruz.

Yusuf Habib, gelecek planları ve yatırımlar hakkında da bilgi vererek, “Habib Makina olarak teknolojik gelişmeleri ve sektörel ihtiyaçları yakından takip ediyoruz. Önümüzdeki dönemde, sektördeki yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri daha yakından inceleyerek, daha geniş kapsamlı çözümler sunmayı hedefliyoruz. Ayrıca, yurt içinde ve yurt dışında büyüme planlarımız doğrultusunda, yeni pazarlara açılarak ve işbirliği olanaklarını değerlendirerek, sektörde öncü konumumuzu sürdürmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…