Kategoriler
Proje Haberleri

Devletten vatandaşa 30 bin TL’lik konut hibe desteği

Gündemde vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılan konular arasında devletten vatandaşa 30 bin lira konut hibe desteği yer almaktadır. Devlet destekleri pandemi döneminde yapılmaya devam etmektedir. Pek çok kişi bu sayede pandemiyi kolay bir şekilde atlatmaktadır. Ev sahibi olmak ve bu hayali gerçekleştirmek isteyenlerin belirli şartları kapsaması gerekmektedir. Bu şartları kapsıyorsa geri ödemesiz devlet yardımı alabilir. Bu şekilde konut hibe desteği sizlere yararlı olacaktır. Ayrıca sağlıksız evde oturdukları için onarımını yapmak isteyenler, prefabrik ev yaptırmak ve betonarme konut inşa ettirmek isteyenler devletten farklı miktarda destek almaktadır. Başvuru şartları ve nasıl başvuru yapılacağı hakkında da detaylı bilgiler sizlere sunulmuştur.

Devlet yardım alarak istediğiniz evde yaşayın

Gündemde vatandaşların sıklıkla araştırdığı devletten 30 bin lira konut Hibe desteği oldukça yararlıdır. Devletten 30 bin lira konut eve desteği gündemde yoğun ilgi görmektedir. Sağlıksız evde oturanlar ve prefabrik ev hayali olan kişiler devletten geri ödemesiz konut desteği alabilir. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev onarımı için 20.000 lira vermektedir. Prefabrik ev yapımları 30 bin lira vermektedir. Betonarme ev yapımları için ise 40 bin liraya kadar destek verilmektedir. Bunun için belirli şartlara uygun olmanız gerekmektedir.

Konut Hibe Desteği Katkı Payı Ne Zaman Alınır?

Katılımcının konut satın aldığı tarihten itibaren 6 ay içerisinde markaya müracaat eder. Banka ay içerisinde yapılan devlet katkısı ödeme başvurularını takip ederek ilk 10 iş günü içerisinde bankaya iletmektedir. Aynı zamanda bankalar tarafından gönderiler belgelerin tarafına ulaşması takip edilmektedir. 10 iş günü içerisinde bilgi ve belgeler kontrol edilerek devlet katkısı ödemesinin hesabına bulunduğu bankaya aktarılmasını sağlar. Aynı gün içerisinde hesap sahipleri ödemesi yapılır. Bu şekilde konut payını Nasıl ve ne zaman alındığında öğrenebilirsiniz.

Devletin Verdiği Konut Desteği Nasıl Alınabilir?

Devletin belirlediği bankalar üzerinde konut hesabı açan vatandaşlarının belirli bir birikim yaparak devlete geri ödemesiz hibe alabileceği bildirilmiştir. Konut hesabı olanlar devlete destekli hibe oranı hesabını süresine göre değişmektedir. 36 ve 47 ay devletin destekli konut hesabı açan ve para biriktiren kişilerin devletin katkı sağlayacağı oran günde 15 olmuştur. Ayrıca azami katkı tutarı 24 bin 741 liradır.. 48 ve 59 ay destek konut hesabı açan ve para biriktiren kişilerin ise devlete katkı sağlayacağı oran 118 olarak belirlenmiştir. Ayrıca azami katkı tutarı 26 bin 645 olarak belirlenmiştir. Bu şekilde konut desteğini nasıl alınacağı öğrenilebilir.

Devlet destekli hibe den faydalanmak için ilk olarak bankaya şahsen başvuru yapılması gerekir. Bu yardımdan yararlanmak için herhangi bir bankaya başvurabilirsiniz. Ayrıca konut hesabı açan vatandaşların isterse paralarını faize koyabilecekleri de söylenebilir. Bu şekilde Sizler konu devletin verdiği konut hibe desteğinden yararlanabilirsiniz.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…