Kategoriler
Toki Haberleri

Diyarbakır Cüngüş Toki kura sonuçları 2022 belli oldu

İlk Evim İlk Evim projesi kapsamında satışa sunulan konutlarda başvuru süresi sona ermiştir. Artık sıra hak sahipliği kura çekilişine gelmiştir. Toplu konut projelerinde kura çekilişleri 07 Kasım 2022 tarihi itibarı ile başlamıştır.  1.5 ay gibi kısa bir sürede 8 milyon civarında projedeki konutlara başvurular yapılmıştır. Yapılan başvuruların toplam 5 milyon 135 bin 324 tanesi ise geçerli olmuştur. Başvurular ise 31 Ekim 2022 tarihinde sona ermiştir. Bu kapsamda Diyarbakır, Cüngüş’de kura çekilişi için çalışmalara başlamıştır. Toplu konut projesi Diyarbakır İli, Cüngüş İlçesi’nde yer almaktadır. Diyarbakır Cüngüş Toki kura sonuçları 2022 canlı yayın ile yapılan çekilişle belli olmuştur.

Kuralar ne zaman çekilecek?

Diyarbakır Cüngüş Toki Evleri projesi toplam 112 adet daireden meydana gelmektedir. 112 adet konutun kura çekilişi ise 28 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Bu kura çekilişi hak sahipliği belirleme kurasıdır. Saat olarak ise 28 Kasım 2022 tarihinde Pazartesi günü sabah saat 10:00’da başlamıştır. Toplam 124 adet başvuru yapılmıştır.

Kura çekilişi nerede yapılacak?

81 ilde toplam 250 bin sosyal konut projesi kapsamında kuralar çekilmeye başlamıştır. Bu kapsamda Diyarbakır İli, Cüngüş İlçesi’nde yer alan toplu konut projesinde kuralar çekilmiştir. Ayrıca kura çekilişi ise Diyarbakır Yenişehir Seyrantepe Spor Salonu’nda yapılmıştır. Hak sahipliği kura çekilişi ise noter huzurunda canlı olarak gerçekleştirilmiştir. Hak Sahibi Belirleme Kurası noter huzurunda ve idare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilmiştir.

İlk olarak engelli kategorisinden hak sahipleri belirlenmiştir. Nurcan Demiroğ, Hamza Güçlü, İbrahim Bozkurt ilk hak sahipleri olmuştur. Ayrıca Emekli kategorisinden toplam 15 kişi hak sahibi olmuştur. Bunlardan Hasan Bozkurt, İzzet Günay Zeynep Bayram hak sahibi olmuşlardır. Genç kategorisinden ise ilk olarak Zülküf Yıldırım hak sahibi olmuştur.

Diyarbakır Cüngüş Toplu konut projesinde 2+1 ve 3+1 tip daireler yer almaktadır. Bu meskenlerin alanları ve fiyat bilgileri ise projenin ihalesi yapıldıktan sonra belli olacaktır. Ayrıca yapılan kura çekilişi ile vatandaşlar bir daire sahibi olacaklardır. Hak sahibi olup sözleşme imzalayan vatandaşlar evlerini borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.

Diyarbakır Cüngüş Toki kura sonuçları 2022

112 adet meskenin kura çekilişi 28 Kasım 2022 tarihinde yapılmıştır. Kura çekilişi saat 10:00’da canlı olarak TOKİ’nin sosyal medya hesaplarından yayınlanmıştır. Ayrıca Toplu konut projesi hak sahipliği belirleme kuraları ile ilgili detaylı bilgi için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…