Kategoriler
Gündem

Dolar düştü TL hafif kazançlı… Döviz kurları kapanış değerleri

Dün, gelişmekte olan ülkelerin para birimi, alıcı görülürken lira da hafif değer kazancında bulundu. ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı’nın açıklamalarının ardından dolar endeksi zayıfladı. EURUSD paritesi ise değer kazandı.

Lira karşısındaki Amerikan doları, dünkü kapanışında bir önceki kapanışının yüzde 0,31 altında işlem gördü. ABD dolarının haftalık bazdaki değişimi de hafif aşağı yönlü oldu. Lira karşısındaki kur, haftalık bazda yüzde 0,02 değer kaybetti.

Aylık bazda yüzde 5,17 oranında kazançlı çıkan dolar/TL, yıllık bazda ise yüzde 25,65 arttı. Amerikan doları, geçtiğimiz haftanın son gününde 7 lira 29 kuruş ile 7 lira 37 kuruş bandında işlem gördükten sonra serbest piyasayı 7 lira 33 kuruştan sonlandırdı.

Avro kaç TL oldu?

Lira karşısındaki avro kuru ise cuma gününü bir önceki günün hafif yukarısında sonlandırdı. Kur, haftanın beşinci gününün sonunda yüzde 0,04 arttı. Lira karşısındaki euro, haftalık yüzde 0,77 kazanırken aylık bazda yüzde 5,66 yukarı yönlü hareketti.

EURTRY paritesinin yıllık kazancı ise yüzde 34,81 oranında. Parite, haftanın son işlem gününde 8 lira 66 kuruş ile 8 lira 74 kuruş bandında işlem gördükten sonra serbest piyasayı 8 lira 70 kuruş satış fiyatıyla sonlandırdı.

Sterlin günde yüzde 0,89 değer kazandı

Lira karşısındaki İngiliz sterlini, cuma gününün sonunda, perşembe gününün kapanışına oranla yüzde 0,89 seviyesinde değer kazandı. Haftalık bazda yüzde 2,1 kazandıran pound kurunun aylık kazancı yüzde 7,88 oldu.

Lira karşısındaki kurun yıllık kazancı ise yüzde 37,83 oranında.

GBP kaç lira?

Dünkü işlem gününde 9 lira 68 kuruş ile 9 lira 80 kuruş arasında hareket eden Birleşik Krallık’ın para birimi, serbest piyasadaki gününü 9 lira 80 kuruş alış, 9 lira 75 kuruş satış fiyatıyla sonlandırdı.

Haftanın en fazla değer kazanan döviz kuru

Haftalık bazda en fazla değer kazanan para birimi, Brezilya reali oldu. Onu takip eden Güney Afrika randı ise yüzde 3,07 arttı.

Döviz.com, Taşınmaz Haber