Kategoriler
Ekonomi

Döviz kurları hızlı bir düşüş yaşıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının sonrasında Türk Lirası, Dolar ve Euro’ya karşı yükseldi. Konuşmanın ardından Dolar 18,40 seviyelerinden 14,65 geriledi. Aynı zamanda Euro’da 20,80 seviyesinden 16,56 seviyesine kadar düştü. Kur ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları haberimizin devamında…

Kur farkı vatandaşlara geri ödenecek

Erdoğan, kabine toplantısından sonraki açıklamasında vatandaşların TL cinsinden mevduatlarına teşvik verileceğini söylemişti. Erdoğan, “Tasarruflarının değerlendirirken kurdaki artıştan kaynaklanan endişelerini gidermek isteyen yurttaşlarınıza yeni bir finansal seçenek sunuyoruz. Bu yeni kaynak şöyle işleyecektir; vatandaşlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı döviz yükselişinden yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstündeyse aradaki fark direkt vatandaşımıza ödenecektir. Ayrıca bu kazanç spotaj vergisinden muaf tutulacaktır. Bundan sonra hiçbir yurttaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını TL’den dövize geçirmesine gerek kalmayacak. Dövizdeki dalgalanmadan dolayı fiyat vermekte zorlanan ihracatçı şirketlerimize Merkez Bankası tarafından vadeli kur rakamı verilecektir. Fark TL olarak ihracatçı şirketimize ödenecektir” dedi.

Erdoğan’ın açıklamasından sonra Türk Lirasındaki değer kazancı hızlandı

Bugün Türk Lirası’na karşı tarihin en yüksek düzeylerini gören Dolar ve Euro sert bir düşüş yaşadı. Dolar 18,40 seviyelerinden 14,65 seviyelerine kadar düştü. Ayrıca gün içerisinde 20,80 seviyelerini göre Euro, 15.10’a kadar düştü. Saat 22:40 itibariyle düşüş devam etmektedir. Döviz kurlarında ise Cumhur başkanı tarafından yapılan açıklama ile hızlı düşüş yaşanmaktadır. Akşam saatleri itibarı ile dolarda yüzde 16.25, Euro’da ise yaklaşık yüzde 15.91 oranında düşüş yaşanmıştır. Fiyat olarak bakıldığında ise dolar 12.9624, Euro ise 14.6500 olarak görülmüştür. Dövizde hızlı düşüş ise halen devam etmektedir.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayınız…