Kategoriler
Emlak Konut Haberleri

Emlak Konut Avcılar Firüzköy detayları belli oldu

Kanal İstanbul manzaralı dev konut projesine dair ilk bilgiler geldi. Emlak Konut GYO tarafından hayata geçirilen konut projesi Küçükçekmece Gölü kıyısında yer alacaktır. Emlak Konut Avcılar Firüzköy Projesi adı verilen yeni projenin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusu yapılarak süreç başlatılmıştır.

Toki Arazisinde Dev Emlak Konut Avcılar Firüzköy Projesi

Avcılar Firüzköy Projesi ile alakalı tanıtım dosyası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından askıya çıkarılmıştır. Bu şekilde projeye dair ilk ayrıntılar da belli oldu. Buna göre proje kapsamında 5.785 konut ve 437 ticari birimin inşa edilmesi planlanıyor. 6 mahalleden oluşan proje kapsamında Küçükçekmece Gölü’nün kıyısında 304 blok yapılacaktır. İnşaatın yapılacağı arazinin mülkiyetinin TOKİ’ye ait olduğu bildirilirken imar planında özel sağlık, özel eğitim, konut ve ticari alan özelliklerine sahip olduğu bildirilmiştir.

Kanal İstanbul Manzaralı Dev Projenin Detayları Belli Oldu

Kanal İstanbul’un manzarasına tam sahip olacak bir alanda inşa edilecek olan dev konut projesinin bloklarının toplam oturma alanının 167.527 metrekare olduğu açıklanmıştır. Blokların en fazla kat yükseklikleri 32 metre olacak ve 8 kat şeklinde planlanacağı belirtilmiştir. Proje kapsamında sosyal donatı alanı olarak yaya yolu, çocuk oyun parkı, dinlenme alanları gibi peyzaj yapıları için 341.799 metrekarelik bir alan ayrılmıştır. Ayrıca proje içerisinde 180 bin metrekare de yeşil alan olacaktır.

5.600 araçlık otopark yapılacaktır

Emlak Konut GYO tarafından yönetilen Avcılar Firüzköy Projesi içerisinde 5.600 araç kapasiteli otopark planlaması yapılmıştır. Projenin kapalı inşaat alanı toplam 1.068.000 metrekare olacak. Emlak Konut GYO bu projenin inşaatını çeşitli etaplara bölerek ayrı ayrı ihaleye çıkaracak. Bu şekilde aynı anda kapsamlı bir inşaat faaliyeti yürütülebilecektir.

Projenin 5 yılda tamamlanması bekleniyor

Avcılar Firüzköy Projesi kapsamında inşaat sürecinin ne zaman tamamlanmasının planladığı da belli oldu. Buna göre projenin 5 yılda tamamlanması amaçlanmaktadır. Hafriyat aşamasının ise 3 yıl sürmesi beklenmektedir. İnşaatların farklı firmalarca yapılmasından dolayı bu süre 3 yılı bulabilecektir. Projenin iskan aşamasına geçmesi ise 2027 yılının ortalarında gerçekleşebilecektir.  Kanal İstanbul’un yapım aşamalarının başlaması durumunda bölge daha da fazla cazip bir merkez haline gelecek.

Diğer emlak konut haberleri için tıklayınız…