Kategoriler
Emlak Konut Haberleri

Emlak Konut gel beraber inşa edelim çağrısına yoğun talep

Emlak Konut, konut talebinin karşılanması ve fiyatların baskı altına alınması adına orta ve küçük ölçekli yatırımcıya ‘Gel, beraber inşa edelim’ çağrısı yaptı. Emlak Konut gel beraber inşa edelim çağrısına yoğun talep yağdı. Kamuyla ortak proje yapmak isteyenler 200’ü geçkin yatırımcı başvuru yaptı.

Emlak Konut, yatırımcıları harekete geçirdi

Konut piyasasında 2021’in ana gündem maddeleri talep problemi ve fiyat artışları oldu. Pandemi ve artan maliyetlerden dolayı konut üreticileri durunca talep karşılanamadı. Arz sınırlı, talep çok olunca hem konut fiyatları hem de kiralar aniden yükseldi. Sektörde yaşanan bu problemleri çözmek için çalışan Emlak Konut GYO, önce üretim atağına kalktı.

Senenin son çeyreğinde 15 bin konutu satışa sunacağını açıkladı. Ayrıca özel sektöre cesaret veren şirketin ikinci hamlesi ise ‘Gel, beraber inşa edelim’ çağrısı oldu. Emlak Konut, bu hamleyle beklemeyen orta ve küçük ölçekli yatırımcıları da harekete geçirdi. Genel Müdür Hakan Gedikli’nin Aralık’ta yaptığı ‘Gel, beraber inşa edelim’ çağrısına yoğun talep geldi.

Sahada incelemeler başladı

Gedikli, 69 yıllık deneyimlerini proje yapmak isteyen geliştiricilerle paylaşmaya hazır olduklarını belirtti. Ayrıca, “Elinde dönüşüm yapmak veya yeni üretim için projesi, kat karşılığı sözleşmesi veya yapı ruhsatı olan üreticiler bize veya yine bu piyasadaki iştirakimiz Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi (EPP) şirketimize başvuru yapabilir” açıklaması yapmıştı. Gedikli, ardından geçen 1 aylık süreçte yoğun ilgiyle karşılaştıklarını belirtti. Orta ve küçük ölçekli yatırımcıyı harekete geçirmek, üretimi, istihdamı artırmak, büyümeye ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla oluşturulacak bu girişimden ve gelen başvurulardan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Aynı zamanda, “Üreten Türkiye için orta ve küçük ölçekli girişimciyle geliştireceğimiz bu projede 200’ü geçkin başvuru ardından ekiplerimiz sahada inceleme yapmaya başladı. Emlak Konut adına bir sonraki sürece geçtiğimizi söyleyebilirim. Proje çalışmalarına son gaz devam edeceğiz. Ülkemizin ve milletimizin gücüne güveniyoruz, üretimde sağladığımız istikrarın arkasında duruyoruz” diye konuştu.

Emlak Konut gel beraber inşa edelim çağrısına ilgi büyük

Hakan Gedikli, başvuruların hem Emlak Konut ve EPP Web sitesi, hem de çağrı merkezi üzerinden yapılabildiğini ifade etti. “Kendi projelerimizi yönettiğimiz anlayış ve prensiple, bizim kontrolümüzde ama beraber yeni konutlar üreteceğiz. Böylelikle hem inşaatlarımızı devletin gücüyle ve marka değeriyle yapacağız, hem de vatandaşımız kazanacaktır” dedi.

Kamı ve Yatırımcı arasındaki iş birliği neler sağlar?

Emlak Konut GYO, markalı konut üreticileriyle ‘arsa karşılığı gelir paylaşım modeli’ ile ortak proje üretmektedir. Bu çalışmada ise daha küçük yatırımcının da harekete geçmesi amaçlanmaktadır. ‘Gel, beraber inşa edelim’ projesi ile beklenenler şunlar:

  • Yeni yatırım için bekleyen küçük ve orta ölçekli yatırımcıların kalkınmasıyla üretimdeki duraklama problemi ortadan kalkacaktır.
  • Konut üretimi hız kazandığında sektördeki arz-talep dengesi zamanla yerine oturacaktır.
  • Yeni arzın oluşmasıyla fiyatlar sabit tutulacaktır.
  •  Bekleyen kentsel dönüşüm projeleri hızlanacaktır.
  • Projelerde kamu garantisi olması tüketici için fırsat sağlayacaktır. İnşaat kalitesi, zamanında teslimat gibi birçok noktada güvence verilecektir.
  • Tüketici dışında yatırımcı için de avantaj oluşacaktır. Kamunun deneyimi projelerin daha sağlıklı ilerlemesini, yatırımcının da kazanmasını sağlayacaktır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…