Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Emlak Konut GYO Florya Evleri için ihale tarihini belirledi

Emlak Konut GYO, Florya Evleri için üçüncü kez ihale tarihini belirledi. Yapılan açıklamaya göre, Emlak Konut GYO tarafından yapılması beklenen projenin ihale kapsamında yüklenici firmasına karar verilecek. Devlet destekli Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Florya bölgesindeki arazi çalışmaları için yeni bir ihale daha açıyor.

Emlak Konut GYO Florya Evleri için son dakika gelişmesi

Türkiye’nin bilinen devlet destekli büyük konut geliştiricisi Emlak Konut GYO, Florya projesi için yeniden hazırlıklara başladı. Geçtiğimiz sene düzenlenen ihale ile yüklenici firmanın seçildiği ancak, ihalenin iptal edilmesinin ardından projenin boşa çıktığı duyurulmuştu.

İnşaat ve gayrimenkul sektöründe yaşanan değişimlere karşı hâlâ belirsizliğini korumaya devam eden süreç sonunda Emlak Konut GYO harekete geçti. Kamuyu Aydınlatmak Platformu (KAP) üzerinden yapılan açıklamaya göre Emlak Konut Florya Evleri için yeni bir ihale daha açtı.

Yapılan duyuruda ise; İstanbul Bakırköy Şevketiye Florya Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi İhalesi, 10.09.2020 tarihinde düzenlenecek. Emlak Konut GYO A.Ş İnşaat Yapım İşleri İhale ve Sözleşme Yönetmeliği’ne göre gerçekleştirilmesi beklenen ihalenin, belli istekliler arasında ihale usulünce (davet) yapılacağı belirtilmiştir.

Proje hakkında detaylı bilgi

Emlak Konut Florya Evleri, İstanbul ilinin Bakırköy ilçesinde yer almaktadır. Konut, villa ve ticari ünite olmak üzere; karma proje olarak hedeflenen Florya Evleri, 182 adet konut, 60 adet villa ve 12 adet ticari üniteye sahip olacak. Projede yaşam sakinlerini birbirinden çeşitli sosyal donatıların karşılaması bekleniyor. Buna göre çocuk oyun alanları, bisiklet yolları, kapalı spor tesisleri ve ortak kullanımda çeşitli sosyal alanlar bulunmaktadır.

Toplamda harcanan fiyatın 1,5 milyar liraya denk geldiği proje, Şükrü Balcı Polis Merkezi arazisinde yer alıyor. Haziran ayında Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen “Hayallerini erteleme Türkiye” kampanyasında satışa sunulan Florya Evleri’nde konutların yarısı yeni sahiplerini buldu.

İstanbul’un en önemli projeleri arasında yer almakta olan evlerin, Atatürk Havalimanı ile komşu olması da oldukça dikkat çekicidir. Daha önce iki defa ihaleye çıkan ve günün sonunda ertelenen proje yeniden ihaleye sunuluyor. 10 Eylül 2020 tarihinde düzenlenecek ihalede ise yüklenici firma belirlenecek.

Proje hakkında diğer haberlere göz atmak için tıklayınız.