Kategoriler
Emlak Konut Haberleri

Emlak Konut, Kanal İstanbul Projesi güzergahından arazi satın aldı

Emlak Konut, Kanal İstanbul Projesi için yeniden arazi almak isteyince TOKİ ile karşılıklı protokol imzaladı. Belli başlı gazetelerin aracılığıyla duyurulan satın alma işlemi, 2 milyon metrekare boyuta uzanan arazisiyle yeniden muhalefetin gündemine oturdu.

Emlak Konut yeni projeleri için harekete geçti

Daha öncesinde değişen imar planları ve köylülerin arazilerini kamulaştırma gibi pek çok farklı kararlara imza atılan Kanal İstanbul Projesi hız kaybetmeden devam ediyor. Sosyal medyada çoğunlukla istenmeyen ve bolca tepki gören projenin Türkiye ekonomisini kalkındırması ve yeni istihdam kapısı yaratması beklenmektedir. Ancak kısa zamanda edinilen bilgilere göre yalnızca “rant aşkı, rant sevdası” gibi sözlerin içi dolduruluyor.

Yeniden gündeme taşınan Kanal İstanbul Projesi’nde patlak veren son olay ise projenin güzargahında kalan Küçükçekmece Gölü kıyısındaki toplamda 1 milyon 971 bin 786 metrekarelik arazi oldu. Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli’nin yapmış olduğu habere göre; Emlak Konut GYO, geçtiğimiz 3 Eylül 2020 tarihinde Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirimde bulunmuştur. Bu bildirime konu olan 2 milyon metrekarelik arazi, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) mülkiyetinden alınmak isteniyor.

Protokol imzalandı

Emlak Konut’un almak istediği arazi için TOKİ’yle 28 Ağustos 2020 tarihinde protokol imzalandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mülkiyetine ait olan Avcılar, Firuzköy Mahallesi’ndeki toplam 1 milyon 971 bin 786 metrekarelik dört parsel protokol imzasında yer almıştır. İmar uygulamalarının ardından 689 bin metrekarelik kısım değerlendirmeye tabi tutuldu. Yapılan bildiriye göre, yaklaşık olarak 689,049.05 metrekare yüzölçümüne sahip imar parsellerinin KDV’den muaf olma şartı ile 1 milyar 420 milyon TL bedel üzerinden şirkete satıldı. Şirket ise TOKİ ile arasındaki protokol imzalarını 28 Ağustos 2020 tarihinde tamamlamıştır.

“Rant aşkı” tam gaz devam ediyor

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman son gelişmeler karşısında tepkisini dile getirdi. Araziyi satın alan kişiler arasında yoğunluklu olarak AKP’li siyasetçilerin ve Ortadoğuluların olduğu belirten Ataman, “Türkiye’de durmayan tek şey Kanal İstanbul’daki rant aşkı” dedi.

Garantili sistemden yarar sağlayan hastanelere, köprülere ve yollara bir yenisi eklenerek, adı Kanal İstanbul olmuştur. Ataman, işleyen sürece karşı sert tepkilerine devam ederken, bu durumu “durmak yok, ranta devam!” şeklinde tanımlıyor. Tüm tepkilere karşı bu esnada arazinin yeni sahibi olan Emlak Konut’un araziyi değerlendirmesi beklenmektedir.

Toki haberlerine göz atmak için tıklayınız.