Kategoriler
Konut Kredisi

En düşük konut kredisi veren banka hangisi

Merkez Bankası’nın faizleri düşürmesi ile birlikte bankalarda faizleri düşürmeye başlamıştır. Ancak her banka aynı oranda faizleri düşürmüyor. Hiç düşürmeyen hatta faizleri yükselten bankalar bile bulunmaktadır. Bazı bankalar bazı kredi türlerinde faizleri düşürürken, bazı kredi türlerinde ise düşürmemektedir. Durum böyle olunca hangi banka hangi krediye uygun veriyor, bunu takip etmek zorlaşıyor. Peki en düşük konut kredisi veren banka hangisi bir bu sorunun cevabını sizler için araştırdık.

Son olarak dövizin aşırı yükselmesi sonucu alınan tedbirler olmuştur. Bu tedbirlerden biri de kur korumalı TL mevduat hesabı olmuştur.  Kur korumalı TL mevduat hesabının getirdiği rekabet ortamı sonucu bankalarda kredi ve mevduat faizlerini artırmış oldu. Merkez Bankası’nda politika faiz oranı yüzde 14 civarında olmasına rağmen, bankalarda ticari kredi faizlerinin yüzde 40 civarına kadar çıktığı görülmektedir. Kur korumalı TL mevduat hesaplarında faiz oranı yüzde 17 civarında olmasına rağmen TL vadeli mevduat hesaplarında ise yüzde 21.5 civarında olduğu görülmektedir.

En düşük konut kredisi veren banka hangisi

Konut kredilerine baktığımızda ise aylık bazda yüzde 2.99 oranlarına kadar çıktığı görülmektedir. Ancak kamu bankaları konut kredisi için diğer bankalara oranla farklı bir politika uygulamaktadırlar. Ekonominin ve inşaat sektörünün canlanması için kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını düşük tutmaktadırlar. Peki kamu bankalarında konut kredisi faiz oranları ne kadar? En düşük konut kredisi veren bankalar hangileri?

Kamu bankaları konut kredisi faizlerini belirlerken sıfır konutlar için ve ikinci el konutlar için iki farklı faiz oranı uygulamıştır. Her iki kredi türünde de kendi içinde 1 milyon altı ve üstü faiz oranları uygulanmıştır. Halkbankası, Ziraat Bankası ve Vakıfbank en düşük konut kredisi veren bankalar olduğu görülmektedir. Kredi detaylarına baktığımızda ise sıfır konutlar için 1 milyon TL’ye kadar aylık yüzde 1.20 faiz oranı uygulanmaktadır. 1 milyon TL üzeri sıfır konutlarda ise faiz oranı yüzde 1.29 olarak belirlenmiştir.

İkinci el konutlarda konut kredisi faiz oranı detaylarına baktığımızda ise durum şöyledir. 1 milyon TL’ye kadar olan konut kredisi kullanımında faiz oranı yüzde 1.29 olarak uygulanmaktadır. Ayrıca 1 milyon TL üzeri kredi kullanılması durumunda ise faiz oranı yüzde 1.34 olarak uygulanmaktadır. Sonuç olarak en düşük konut kredisi veren banka hangisi sorusunun cevabı üç kamu bankasıdır. Üç kamu bankasının uyguladığı en düşük konut kredisi oranı ise yüzde 1.20 olarak belirlenmiştir.

Diğer Konut Kredisi haberleri için tıklayınız…