Kategoriler
Emlak Haberleri

Esas Gayrimenkul’den Türkiye’de bir ilk

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul yatırım şirketlerinden Esas Gayrimenkul, Bolu’da bulunan 14 Burda Alışveriş Merkezi’nde Türkiye’de bir ilk olan “1 Saatte Dünya Değişir” projesini başlattı. Proje kapsamında alışveriş merkezi, Ağustos-Ekim 2023 döneminde saat 11.00’de açılarak enerji kaynaklı karbon salınımını yaklaşık %6 ve operasyon giderlerini %3 oranında azaltmayı hedefliyor.

Esas Gayrimenkul CEO’su Cem Eriç, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Gelecek nesiller için daha sürdürülebilir bir dünya sağlamak adına kendi rolümüzün ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. BM Sürdürülebilirlik Kalkınma Amaçları ve ilgili ulusal/uluslararası standartlar ışığında bu bilinci bütün süreçlerimizde önceliklendiriyoruz. Sürdürülebilirlik Politikamız ışığında ve Sürdülebilirlik Komitemiz liderliğinde birçok proje hayata geçiriyoruz. ‘1 Saatte Dünya Değişir’ projesi de bu projelerden biri.” dedi.

Esas Gayrimenkul, Türkiye’de bir ilk olan “1 Saatte Dünya Değişir” projesini başlattı

Esas Gayrimenkul Çeviklik Takımı, proje kapsamında işletme saatlerini gözden geçirerek enerji verimliliği ve karbon salınımının azaltılması üzerine çalıştı. Saatlik ziyaretçi, ciro analizleri, enerji verimlilikleri gibi verileri inceleyen takım, Türkiye’de ve sektörde ilk örnek olan “1 Saatte Dünya Değişir” projesini geliştirdi. Proje kapsamında toplam 96 TonCo2/Esd emisyona eşdeğer bir azaltım hedefleniyor.

14 Burda AVM Müdürü Erol Yıldız, projeye yönelik olarak şunları söyledi: “Kapsamlı ön hazırlıklar ve iş ortaklarımızla oluşturduğumuz plan sonrası ‘1 Saatte Dünya Değişir’ projesini hayat geçirdiğimiz için mutluyuz. Alışveriş merkezimizi Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında 1 saat geç açarak daha az karbon ayak izi bırakıp enerji kullanımında tasarruf sağlayacağız. Yapacağımız küçük değişimler ile iklim ve çevreye saygının önemine dikkat çekeceğiz. 14 Burda AVM olarak, sektöre öncülük eden bu projeye ev sahipliği yapmanın haklı gurununu yaşıyoruz. Projemize destek olan ve bizimle birlikte sahiplenen tüm iş ortaklarımıza ayrıca teşekkür ederiz.”

Projeyle elde edilecek faydalar

“1 Saatte Dünya Değişir” projesi ile elde edilecek faydalar şöyle:

Enerji tüketimi ve karbon salınımı azalacak,

İşletme giderleri düşecek,

AVM ziyaretçilerinin farkındalığı artacak,

Sürdürülebilirlik konusunda sektöre örnek olunacaktır.

Esas Gayrimenkul, “1 Saatte Dünya Değişir” projesini diğer Burda AVM’lerde de yaygınlaştırmayı planlıyor.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…