Kategoriler
Gündem Kentsel Dönüşüm

“Fikirtepe’de 2 yıl içinde evine yerleşmeyen kimse kalmayacak”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe kentsel dönüşüm projesiyle ilgili son durumu halkla paylaştı. Yeni Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi olarak adlandırılan proje hakkında bilgiler verdi. Kurum, “Şu ana dek yapılan bütün tahliye ve yıkımını tamamladık. Bütün adalarda ihalelerini yaptık ve hepsinde inşaat çalışmalarımız başlamıştır. Bu projenin ilk etabı olan Fikirtepe’deki konutlarımızın 1134’ünü tamamladık. Ayrıca bu konutları Fikirtepeli kardeşlerimize teslim ettik orada yaşam başladı ” ifadelerini kullanmıştır.

Murat Kurum Fikirtepe Projelerinin 2 yıl içinde tamamlanacağını söyledi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, “2023 yılının ortaları itibariyle etap etap ilk konutlarımızı teslim etmeye başlayacağız. Ayrıca 2 yılın ardından 11 bin bağımsız bölümü tamamlayacağız. Bütün vatandaşlarımızı yerine yerleştireceğiz. Böylece evine yerleşmeyen tek vatandaşımız kalmayacak. Aynı zamanda bu iki yıllık süreçte kiralarınız taşınma masraflarınız hesabınıza yatacaktır” dedi.

Yeni Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi planlamaları 2007 senesine kadar uzanmaktadır. Fikirtepe’de kentsel dönüşüm kapsamında proje geliştiren pek çok firmanın projeleri yarım bırakmıştı. Ayrıca bölge tam olarak harabeye dönmüştü.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…