Kategoriler
Proje Haberleri

Gayrimenkulde parlayan ilçe Başakşehir

Başakşehir Şehir Hastanesi’nin açılışı gerçekleşti. Bu açılış sonrasında ise Başakşehir ilçesinin yıldızı gayrimenkul sektöründe daha da parlar oldu. Adını iyice duyurmaya başlayan ilçe, gayrimenkul açısından yatırımcılarına kazandırmaya devam etmekte.

Söz konusu olan konuyla ilgili olarak Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, açıklamalarda bulunarak, “Son yıllarda birçok projenin çekim merkezi hâline gelen Başakşehir, yeni ulaşım alternatifleri, fuar ve sergi alanları, kültür merkezleri, kent meydanları, millet bahçeleri ile İstanbul’un parlayan yıldızı oldu. Havaalanı sonrasında şehir hastanesi ile bölgede gayrimenkul talebinde yaşanan artışlar yatırımcının yüzünü güldürdü.” dedi.

Bu değişimler sonucunda Başakşehir ilçesinde yer alan Kayabaşı Mahallesi’nde satılık ve kiralık olan konutların metrekare fiyatlarında artış yaşandı. Son bir yılda yaşanan bu artış yüzde 60’ı geçmiş durumda.

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Kayaşehir’de satılık fiyat ortalaması 5.700-TL iken kiralık fiyat ortalaması ise 22-TL seviyesine ulaştı. Özellikle son 6 ayda yaşanan artışlar sonrasında taleplere yetişilemiyor. Kiralık daireler ise, son birkaç haftada atamalar sonrasında sağlık çalışanları tarafından çok hızlı bir şekilde kiralandı. Fiyatlar yükselmeye devam edecek. Başakşehir’e yatırım yapan kazanır.1 diyerek konu ile ilgili bilgi vermeye devam etti.

2020 yılının ilk üç ayında ise Başakşehir’de ne kadar konut satıldığı belli oldu. Elde edilen TÜİK verilerine göre Başakşehir’de yılın ilk 3 ayında 3 bin 146 konut satışı gerçekleşti. Bu verilere göre satışların yaklaşık olarak yüzde 38 oranında artış gösterdiği gözlemlendi.