Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Gebze Center AVM önlemleriyle açılacak

Diğer alışveriş merkezleriyle beraber Gebze Center AVM de takvimler 1 Haziran’ı gösterdiğinde açılacak.

İstanbul il sınırına yaklaşık yarım saatlik mesafede bulunan AVM’de açılış gününe kadar Sağlık Bakanlığının önerileri doğrultusunda çeşitli hazırlıklar yapacak. Gebze Center; ziyaretçi, mağaza çalışanı ve AVM personelinin sağlığı korunması için kapsamlı çalışmalar yapıyor.

Bu hazırlıklar, Bakanlığın önerisi doğrultusunda; hijyen uygulamaları, ateş ölçümleri, taze hava veren klima uygulamaları ve sosyal mesafe kurallarına yönelik düzenlemeleri içeriyor.

Uyarı levhaları yerleştirilecek

Ayrıca alışveriş merkezinin içerisine uyarı levhaları yerleştirilecek. Bu levhalarda hijyen ve sosyal mesafe konuları, AVM’nin aldığı önlemler, ziyaretçilerin uyması gerektiği kurallar yer alacak.

Uyarı levhalarında, ayrıca, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun açıklamalarına yönelik bilgilendirme mesajları da bulunacak.

5M Migros Market faaliyetlerini sürdüyor

Hâlihazırda, Gebze Center AVM‘de yer alan 5M Migros Market, sağlık tedbirlerine uygun olarak hizmet vermeye devam ediyor. Migros, mayıs ayı boyunca saat 10.00 ile saat 20.00 saatleri arasında açık kalacak.

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu

Sağlık Bakanlığının sosyal medya hesaplarından yayımlanan verilere göre bugün son 24 saatte toplam 34 bin 821 kişiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapıldı. Bunların bin 635 kişisinde hastalığa rastlandı. Son 24 saatte iyileşen kişi sayısı 2 bin 315 olurken 55 kişi yaşamını yitirdi.

Toplam test sayısı 1 milyon 508 bin 824 oldu. Ülkede 144 bin 749 kişide Kovid-19 tespit edildi. İyileşen kişi sayısı 104 bin 30’a ulaşırken 4 bin 7 kişi hayatını kaybetti.

Yoğun bakım ünitesinde yatay hasta sayısı 963 kişi olurken entübe durumundaki kişi sayısı 508 olarak kayda geçti.

Yoğun bakım ve entübe hasta sayısında düşüş

Yoğun bakıma ve solunum desteğine ihtiyaç duyan hasta sayısında azalma olduğuna dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iyileşen kişi sayısının toplam vaka sayısına oranının yüzde 71,8 olduğunu kaydetti.

Bakan Koca, sosyal medyadan tedbirlere uyma çağrısını yineledi.