Kategoriler
Emlak Haberleri

Geçtiğimiz yıl 2 milyon ev satılığa çıkarıldı

E-ticaret sitesi Sahibinden.com‘da yaklaşık 2 milyon adet satılık ev ilanı verildi. Geçtiğimiz yıl boyunca çok aranan listesinin ön sıralarında “Evden Eve Nakliyat” ile “Boyacı” kelimeleri yer aldı. Geride bıraktığımız 2019 yılı genelinde ev ilanlarının çoğu İstanbul’dan gelirken İstanbul’u Ankara ve İzmir takip etti. Verilen ilanların ev genişliği toplam 243 milyon 817 bin 922 metrekareye ulaştı. 

Geçtiğimiz yıl genelinde yaklaşık 2 milyon ev için elektronik ortamlarda satılık ilanı verildi. Geçtiğimiz yılın verilerini açıklayan e-ticaret portalı Sahibinden.com, 46.8 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına, 350,9 milyon ziyaret rakamına ve 10,7 milyar sayfa görüntülemesine ulaştı.

Sahibinden.com‘un geliştirdiği mobil uygulamasındaki kullanıcı sayısı ise 2018 yılına göre 2019 yılında yüzde 16 oranında arttı. Uygulama üzerinden 267 milyon kere mesajlaşıldı. Elektronik ticaret platformunda yıl boyunca 42 milyar kere arama yapıldı. 

Yaklaşık 6 milyon ilan, otomobil, kamyonet, kamyon, minibüs, otobüs ve diğer vasıta araçları için paylaşıldı.

Türkiye’nin Favorisi motokaravan

2019 yılı genelinde 5 bin 686 kere favorilere eklenen 2018 model beyaz motokaravan “Türkiye’nin Favorisi” olarak nitelendirildi.  Geçtiğimiz yıl içinde verilen cep telefonu ilan sayısı 1 milyonu aştı.

Sahibinden.com platformunun açıkladığı verilere göre 2019 yılı içerisinde 1,1 milyon adet cep telefonu ilanı verildi. Kiralık, satılık, Bmw, araba, bisiklet, Fiorino, acil, boyasız, dubleks, Range Rover kelimeleri ise çok arananlar listesine girdi. En çok aranan hizmetler ise “Evden Eve Nakliyat” ve “Boyacı” olarak kayda geçti. 

Platformda en çok görüntülenen kategori ise “Vasıta” oldu. En çok vasıta ilanı veren il ise İstanbul oldu. E-ticaret markasının sosyal medya hesaplarındaki takipçi sayısı 60 milyona ulaştı. 

Sahibinden.com Oto360

Sanal ticaret platformu, otomobil ilanlarına dair sunulan hizmetlerin, tek bir hizmette buluşturdu. Sahibinden.com Oto360, otomobil alıp satarken kullanıcıların ihtiyaç duyacağı bilgiler veriyor. Platformda “Araç alırken nelere dikkat etmeliyim”, “Araç satarken nelere dikkat etmeliyim” gibi blok yazılarının yanı sıra “Araç karşılaştırma”, “Araç Değerleme”; taşıt kredisi teklifleri gibi birçok konuda rehber sunuluyor.