Kategoriler
Ekonomi Konut Kredisi

Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank faiz oranlarında son durum

Üç kamu bankasından yine faiz indirimi gelmiştir. Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank faiz oranlarında indirime gitmiştir. Bu üç kamu bankası düşürdüğü yeni faiz oranlarını açıklamıştır. Merkez Bankası Kasım ayında faiz oranlarında indirime gitmişti. Bunun üzerine ise üç kamu bankası da vakit kaybetmeden faiz indirimine gitmişti. Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank faiz oranlarında son durum nedir?

Merkez Bankası’nın Kasım ayında yaptığı faiz indirimi sonucu üç kamu bankası da faiz indirimine gitmişti. 2021 yılı Aralık ayında faiz indirimi ne kadar oldu? Kamu bankaları faiz indirim sonrası konut kredisi faiz oranlarını düşürmüştü. Sıfır konutlar için konut kredisi faiz oranını kamu bankaları 1.20 olarak açıklamıştı. Ancak bu faiz düşüşü ihtiyaç kredisi ile taşıt kredisine yansıtılmamıştır. Yılın son ayı olan Aralık ayında ise yine merkez Bankası’nın faizi 100 baz puan düşürmüştür. Böylece politika faiz oranı yüzde 15’ten yüzde 14’e düşürülmüştür.  Bu doğrultuda da yine kamu bankalarının faiz oranlarını düşürmüşlerdir. Daha önce düşürülmeyen ihtiyaç kredisi ve taşıt kredisinde de faiz oranlarının düşürülmesi beklenmektedir. Böylece Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’tan yeni faiz indirimi gelmiştir.

Konut Kredisi Hesaplama Aracı için tıklayınız

Döviz kurlarında ise Cumhur başkanı tarafından yapılan açıklama ile hızlı düşüş yaşanmaktadır. Akşam saatleri itibarı ile dolarda yüzde 16.25, Euro’da ise yaklaşık yüzde 15.91 oranında düşüş yaşanmıştır. Fiyat olarak bakıldığında ise dolar 12.9624, Euro ise 14.6500 olarak görülmüştür. Dövizde hızlı düşüş ise halen devam etmektedir.

Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank faiz oranlarında son durum

Merkez Bankası’nın tekrar faiz oranlarını 100 baz puan indirmiştir. Aralık ayı toplantısı 16 Aralık 2021 tarihinde Perşembe günü yapılmıştır. Toplantıdan sonra yine 100 baz puanlık faiz indirimi yapılmıştır. Bu indirimin ardından kamu bankaları henüz faiz indirimi konusunda bir açıklama yapmamıştır. Ayrıca Kasım ayında kamu bankalarında faiz oranlarında son durum ise şöyledir.

Halkbank Faiz Oranları

Konut Kredisi faiz oranı: 1.20 (Sıfır konutlar için)

İhtiyaç kredisi faiz oranı : 1.63

Taşıt kredisi faiz oranı : 1.59

Ziraat Bankası Faiz Oranları

Konut Kredisi faiz oranı: 1.20 (Sıfır konutlar için)

İhtiyaç kredisi faiz oranı : 1.55

Taşıt kredisi faiz oranı : 1.61

Vakıfbank Faiz Oranları

Konut Kredisi faiz oranı: 1.20 (Sıfır konutlar için)

İhtiyaç kredisi faiz oranı : 1.61

Taşıt kredisi faiz oranı : 1.50

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayınız…