Kategoriler
Emlak Haberleri Toki Haberleri

Hatay Deprem Konutları çalışmalarda son durum

Hatay Deprem Konutları kapsamında Hatay’da 220 bin 66 afet konutu, 34 bin 129 köy evi yapılmaktadır. Ayrıca, 55 bin 677 depo-ahır ve iş yeri yapılacaktır. Böylece toplam 309 bin 872 bağımsız bölüm yapılmaktadır.

45 bin 186 afet konutu ve köy evinin çoğunda kaba inşaatlar tamamlanmıştır.

Hatay’a 254 bin 195 konut inşa edilecektir

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli deprem, Hatay’da da büyük hasara yol açtı. Depremde 42 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi evsiz kaldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremin ardından bölgede afet konutu ve köy evlerinin yapımına vakit kaybetmeden başladı. Bakanlık, Hatay’da da yöresel ve yatay mimariye uygun, mahalle kültürünü yansıtan afet konutları, köy evleri ve iş yerlerinin yapımına aralıksız devam ediyor.

45 bin 186 afet konutu ve köy evinin kaba inşaatı tamamlandı

Bakanlığın verdiği bilgiye göre, Hatay’da şu ana kadar 45 bin 186 afet konutu ve köy evinin kaba inşaatı tamamlandı. Bu konutların 220 bin 66’sı afet konutu, 34 bin 129’u köy evi olarak inşa ediliyor. Ayrıca kalan 55 bin 677 konut ve iş yeri ise depo-ahır olarak yapılacaktır.

Kasım ayında teslim edilmeye başlanacaktır

Hatay’da yöresel ve yatay mimariye uygun, mahalle kültürünü yansıtan konutlar Kasım ayında teslim edilmeye başlanacaktır. Bu konutlar, depremzede vatandaşların deprem öncesindeki yaşam standartlarını yakalaması için tasarlanmıştır.

Hatay Deprem Konutları kapsamında 93 bin 570 başvuru yapıldı

Bakanlığın “Yerinde Dönüşüm” projesi kapsamında Hatay’da da başvurular devam ediyor. Bu proje kapsamında, depremden zarar gören konut ve iş yerlerinin yerinde yenilenmesi sağlanacaktır. Projeye Hatay’da şimdiye kadar 93 bin 570 başvuru yapılmıştır.

Hatay’da deprem konutları ve köy evlerinin yapımı hızla devam ediyor. Konutlar, Kasım ayında teslim edilmeye başlanacaktır. Ayrıca depremzede vatandaşların yeni bir hayata başlamasına yardımcı olacaktır.

Diğer Toki haberleri için tıklayınız…