Kategoriler
Toki Haberleri

Hatay Kırıkhan Toki kura sonuçları 2022

Hatay Kırıkhan Toki kura sonuçları 2022 kura çekilişi ile birlikte belli olacaktır. Bu toplu konut projesi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı öncülüğünde hayata geçirilecektir. 250 bin sosyal konut projesi kapsamında başlatılan kampanya kapsamında başvurular sona ermiştir. Böylece sıra hak sahibi belirleme kuralarına gelmiştir. İlk etapta hak sahibi belirleme kura çekilişi yapılacaktır. Daha sonra projenin ihalesi yapılacak ve inşaat süreci başlayacaktır. Toplu konut projesinde hak sahipleri yarın belli olacaktır.

Türkiye genelinde 81 ilde hayata geçirilecek 250 bin sosyal konutun kura çekilişleri başlamıştır. Kura çekilişleri 7 Kasım 2022 tarihinde başlamıştır. Şimdi ise sıra Hatay ve İlçelerinde yer alan konut projelerinin kura çekilişine gelmiştir. Bu kapsamda Hatay Kırıkhan Toki Konutları projesinde kuralar çekilecektir. Böylece Hatay Kırıkhan Toki Evleri projesindeki daire sahipleri belli olacaktır.

Hatay Kırıkhan Toki kura çekilişi ne zaman?

Hatay Kırıkhan Toki Evleri projesinde kuralar 03 Ocak 2023 tarihinde yapılacaktır. Kura çekilişi 03 Ocak 2023 tarihinde Salı günü saat 10:00’da başlayacaktır. Bu toplu konut projesinde toplam 350 adet konut yer almaktadır. Hatay Kırıkhan Toki konutlarının ardından ise diğer ilçelerin kura çekilişi yapılacaktır. Söz konusu toplu konut projesinde kuralar Toplu Konut İdaresi Başkanlığı öncülüğünde yapılmaktadır. Hak sahibi belirleme kuraları Toki’nin Youtube kanalından canlı olarak yayınlanmaktadır. Ve ayrıca bu kura çekilişi noter huzurunda yapılmaktadır.

Toki tarafından hayata geçirilecek konutlar için ödeme planı hazırlanırken asgari ücretliler düşünülmüştür. Toplu konut projesinde yer alan dairelerin aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olması planlanmıştır. Ayrıca ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmaması planlanmaktadır. Ödeme kapsamında bakıldığında ise 240 aya kadar vade imkanı fırsatı sunulacaktır. İlk ödemeler ise Mart 2023 tarihinden sonra başlayacaktır.

İlk etabı hayata geçirilecek olan 250 bin konutun 2 yılda tamamlanarak teslim edilmesi planlanmaktadır. Fiyat olarak bakıldığında ise;

2+1 tip konutların fiyatları 608 bin TL’den başlamaktadır. Ayrıca aylık taksitler ise 2.280 TL’den başlamaktadır. 240 ay vade ile ödeme yaparak daire sahibi olmak mümkündür.

3+1 tip konutların fiyatları 850 bin TL’den başlamaktadır. Ayrıca aylık taksitler ise 3.187 TL’den başlamaktadır. 240 ay vade ile ödeme yaparak daire sahibi olmak mümkündür.

Kuralar nerede çekilecek?

Hatay Kırıkhan Toki Evleri projesi 250 bin sosyal konut projesi kapsamında hayata geçirilecektir. Toplu konut projesinin kura çekilişi Antakya Spor Salonu’nda yapılacaktır. Hak sahipliği kura çekilişi noter huzurunda yapılacaktır. Ayrı kura çekilişi Toki’nin Youtube hesabı üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır. Kura çekilişi için canlı yayın saat 10:00’da başlayacaktır.

Hatay Kırıkhan Toki Evleri projesinde 2+1 ve 3+1 tip konutların yer alması planlanmaktadır. Bu dairelerin büyüklükleri ve fiyat bilgileri ise projenin ihalesi yapıldıktan sonra belli olacaktır. Ayrıca yapılan kura çekilişi ile vatandaşlar bir daire sahibi olacaklardır. Hak sahibi olup sözleşme imzalayan vatandaşlar dairelerin borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.

Hatay Kırıkhan Toki kura sonuçları 2022

Tüm konutların kura çekilişi 03 Ocak 2023 tarihinde Salı günü yapılacaktır. Ayrıca kura çekilişi saat 10:00’da canlı olarak TOKİ’nin sosyal medya hesaplarından yayınlanacaktır. Hatay Kırıkhan toplu konut projelerindeki konutların hak sahipliği kuraları çekildikten sonra daire sahipleri belli olacaktır. Toplu konut projesi hak sahipliği belirleme kuraları ile ilgili detaylı bilgi için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Toki kura sonucu sorgulama sayfası için tıklayınız…

Hatay Kırıkhan Toki kura çekilişi canlı izle

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…