Kategoriler
Toki Haberleri

İlk Evim İlk İşyerim ne zaman başlayacak?

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı konut projesi İlk Evim İlk İşyerim projesinde inşaat çalışmaları Ekim ayınca başlayacaktır. Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ile ilgili yaptığı açıklamada temelin 25 Ekim 2022 tarihinde atılacağını belirtmiştir. Peki İlk Evim İlk İşyerim ne zaman başlıyor? İlk etapta hangi iller var? Tüm bu soruların cevabı haberimizin devamında yer almaktadır.

İlk Evim İlk İşyerim Ekim’de başlıyor

Türkiye’nin 81 ilinde hayata geçilecek olan 250 bin toplu konut projesine yoğun ilgi devam etmektedir. Evi olmayan dar gelirli vatandaşı konut sahibi yapmak için hayata geçirilen toplu konut projesi 13 Eylül 2022 tarihinde kamuoyuna duyurulmuştur. Bir gün sonra 14 Eylül’de ise başvurular başlamıştır. Bu kapsamda planlamaya göre 5 yıl içerisinde ise 500 bin sosyal konut yapılması planlanmaktadır. Ayrıca işyeri ve konut yapmaya müsait arsa satışı da Ekim ayında yapılacaktır.

Toplu konut projesinde talep toplama dönemi 14 Eylül 2022 tarihinde başlamıştı. Başvurularda son gün ise önümüzdeki ay olan Ekim ayının sonuna kadar devam edecektir. Projenin ilk etabında inşa edilecek olan 5 bin konutluk projenin temeli 25 Ekim 2022 tarihinde atılacaktır.

Başvurular 5 milyona yaklaştı

İlk Evim İlk İşyerim projesinde 5 milyona yakın bir başvuru yapıldığı belirtilmiştir. Bu kampanya Türkiye’nin bugüne kadar yapılmış en büyük sosyal konut projesi olduğu belirtilmektedir. 5 bin konutluk ilk etap 81 ilde başlayacaktır.

Projesi ile ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için 444 86 54 numaralı telefonu arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…