Kategoriler
Ekonomi

İmar barışı ödemeleri için son 3 hafta

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanan İmar Barışı ödemeleri için son üç hafta kaldı.

Söz konusu olan İmar Barışı, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış olan ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olan yapılar için geçerli oluyor. Bu sebeple hayata geçirilen İmar Barışı’ndan faydalanmak isteyen vatandaşların Yapı Kayıt Belgesi yatırması gerekiyor.

Yapı Kayıt Belgesi, daha önce 1 Temmuz tarihinde uzatılmıştı. Bahsi geçen ödemenin yapılması için son 3 hafta kalmış durumda.

İmar Barışı’ndan yararlanmak isteyen vatandaşların son tarih olarak 31 Aralık’a kadar başvuru yapması gerekiyor.

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı, Avukat Ali Yüksel konu ile ilgili açıklama yaparak, normal şartlarda 15 Haziran’da dolan sürenin 10 milyon 250 bin kişinin başvuru yapması ile uzatıldığını ve 31 Aralık’ın son şans olduğunu belirtti.

İmar Barışı’na başvuran vatandaşların Yapı Katı Belgesi bedelinin yüzde 25’ini 31 Temmuz tarihine kadar ödemesi gerekiyordu. Kalan yüzde 75’lik ödemenin son tarihi 31 Aralık. Eğer bu süreyi geçerseniz belgeniz iptal edilebilir.

Ali Yüksel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden yapılan açıklamada bu sürenin uzatılmayacağını ve son günlere bırakılmaması gerektiğini vurguladı.