Kategoriler
Toki Haberleri

İmrahor Vadisi Millet Bahçesi temeli atıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ankara İli, Çankaya İlçesi, İmrahor’da yer alan İmrahor Vadisi Millet Bahçesi projesinin temeli törenle atıldı.

İmrahor Vadisi Millet Bahçesi projesinin ilk etabı 193 bin 739 metrekare yüzölçümüne sahip arsa alanı üzerinde gerçekleştirilecek. İmrahor Vadisi Millet Bahçesi projesisin toplam arsa alanı ise yaklaşık 1 milyon 651 bin metrekare büyüklüğe sahip. Proje içerisinde hobi bahçeleri, piknik alanları, köprüler, yürüyüş yolları, oturma alanları gibi birçok sosyal alan ve aktiviteler yer alacak. Projede ayrıca 2 bin 31 ağaç, 247 bin çalı türü bitki, 63 bin metrekarelik çim ve çayır alanı da yer alacak.

İhalesi 18 Şubat 2019 tarihinde Pazartesi günü gerçekleştirilen İmrahor Vadisi Millet Bahçesi projesinin ilk etabının ihaleyi kazanan firma tarafından 17 ay gibi bir sürede tamamlayarak teslim etmesi planlanmaktadır.

TOKİ tarafından Ankara’da İmrahor Vadisi Millet Bahçesi dışında ayrıca Atatürk Kültür Merkezi yerleşkesi, İmrahor Vadisi ve Cebeci Stadı olmak üzere üç yerde daha millet bahçesi yapılması planlanmaktadır.