Kategoriler
Toki Haberleri

İndirim süreci TOKİ’de 6 Mayıs itibariyle başlıyor

İndirim sürecine adapte olan isimlerden birisi de Toplu Konut İdaresi (TOKİ) oldu. Başkanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, yüzde 20 indirimin sağlanacağı süreç içerisinde ev sahibi olmak için borcunu ödemekte güçlük çekenlerin yüzü gülecek.

İndirim süreci ne zaman başlıyor?

Başvuruların 6 Mayıs 2020 tarihinde başlaması beklenirken, borcunu ödeyenlere ilişkin getirilen yüzde 20 indirim kaygıları azaltmada yardımcı olabilir. TOKİ tarafından tapu sahibi olmak isteyen vatandaşların borcunu erken ödemeleri karşılığında ister konut ister iş yerine yönelik olsun, indirim kampanyası başlatılıyor. 6 Mayıs itibariyle başvuruların başlanacağının haberini veren TOKİ, her yıl indirim sürecini belirli aralıklarla başlatmaktadır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı idaresinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yapılan indirim sürecinde, vatandaşın borcunu erken kapatmak istemesi halinde başvuru sürecini kaçırmaması gerekiyor. Kişinin konut veya iş yeri sahibi olmak istemesine bakılmaksızın, borcunu ödediği taşınmaz mal hakkında borcun devam ettiği süreçte başvuru yapabilir. Özellikle toplu parayla yapılacak geri kalan ödemede borcunu kapatacak olan vatandaş, yüzde 20 indirimden de yarar sağlayacak.

Esnek ödeme avantajının yer aldığı süreçte yüzde 20 indirime gidilmesi vatandaşın borcunda önemli ölçüde azalmaya neden olacaktır. Borcun tamamını kapatma imkanı bulunmayan vatandaşlar ise; yüzde 25’inden az olmamak şartıyla birlikte yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 20 indirim kampanyasından yararlanabilir.

Başvuru şartlarına dikkat edin

Kampanya sürecinin 6 Mayıs tarihinden itibaren başlaması beklenirken, son katılım süreci olarak 19 Haziran 2020 tarihi belirlenmiştir. Ayrıca başvuruların ilgili bankaya yapılması bekleniyor. Bu tarihi kaçıran kişiler ise yapacakları başvurularda reddedilecektir.

Kampanyadan yararlanma şartlarına uyum göstermeyen vatandaşların da olumsuz cevap aldığı süreçte, başvuru tarihinin yanı sıra diğer şartlara da uyum gösterilmelidir. İndirim sürecine tabi olmak isteyenlerin TOKİ’ye ödemekle yükümlü olunan aidat ve herhangi bir borcu bulunamaması gerekmekte. Ayrıca geri ödeme taksiti 2018 yılı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri sahipleri bu indirimden yararlanabilecektir. Ödeme yöntemi arasında taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projelerde ise başvurular kabul edilmiyor.

Kampanyadan yarar sağlamak isteyen kişiler konut ve iş yerine ait Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’nin imzalandığı banka aracılığıyla konut kredisi indirimine başvuru yapabilirler.