Kategoriler
Emlak Haberleri

İngiltere konut fiyatları yıllık yüzde 10,2 oranında arttı

İngiltere konut fiyatları 2021 yılının Mart ayında yıllık olarak yüzde 10,2 oranında artış kaydettiği gözlenmektedir. İngiliz ulusal istatistik ofisinin verilerine göre ülkede konut fiyatları mart ayında yıllık bazda olarak yüzde 10,2 oranında artış göstermektedir. 2007 yılının Ağustos ayındaki bu yana en sert yükseliş olarak geçmektedir. Bir önceki ayda yani şubat ayında ülkedeki konut fiyatları yüzde 9,2 oranında artış göstermiştir.

Konut fiyatlarındaki yükseliş

Konut fiyatları 2021 yılının mart ayında yıllık olarak Galler’de yüzde 11, İskoçya’da yüzde 10.6, Kuzey İrlanda da ize yüzde 6,0 artış gösterdiği gözlenmiştir. İngiltere’nin başkenti Londra’daki konut fiyatlarında bu mart ayındaki yükseliş oranı yüzde 3,7 olarak artmıştır. Ülkedeki en düşük artışın olduğu şehir olarak söylene bilmektedir. İngiltere’deki bu artışlar ortalama olarak Mart ayında 24.000 artarak 256 bin sterlini yükselttiği söylenebilir.

Salgın Dolayısı ile İngiltere Konut Fiyatları Yükselişi

ONS yaptığı açıklamasında 2020 yılının ikinci yarısından itibaren ülkedeki konut fiyatlarında artışın gözlemlendiğini söylemektedir. Bu mart ayının yıllık fazla ki yüzde 10,2 artışına devam ettiği de kaydedilmektedir. Açıklamaya göre salgında insanların konut ihtiyaçlarında yeniden değerlendirilmesine neden olmuştur. Vergilendirmedeki düşüş dolayısıyla konut alanları için toplamdaki fiyatları düşürürken satıcılarda ki fiyat yükselmesine neden olmuştur. Bu açıklama dolayısı ile İngiltere konut fiyatları oranının nedeni de ortaya çıkmıştır.

İngiltere Konut Fiyatları Yılın En büyük Kredi Borcu Yükselişi

Uzmanların verilerine göre İngiltere’deki korona virüs salgınına ilişkin tedbirlerin kademeli olarak gevşediği söylenebilir. Ayrıca 2021 yılının bahar aylarında da tüketicilerdeki konut talebinde ciddi artışın yaşandığı gözlenmiştir. İngiliz konut kredi kuruluşunda yapılan açıklamaya göre 2021 yılının mart ayında tüketicilerin aldığı toplam konut kredilerinin bir önceki yılda aynı ayına kıyasla 11,8 milyar sterlin artarak toplamda 35,6 milyar sterline yükseldiği ortaya çıkmıştır. Buna göre bu konu ciddi bir şekilde ele alınmıştır.

Buna göre İtalya’da bu salgından dolayı konut fiyatlarında yıllık bazda %2 oranındaki artışın ülkelere büyük bir borç krizine sürüklemiş ve kredi borcu alımında artış gözlenmektedir.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…