Kategoriler
Ekonomi Gündem

İngiltereli gazete Türkiye’ye “güvenilir” dedi

Yeni tip koronavirüs salgını uluslararası boyuta ulaşırken Birleşik Krallık‘tan bir gazete, yurttaşlarına tatil için Türkiye’yi güvenli ülkelerden biri olarak gösterdi. Gazetenin bu açıklaması, Muğla’daki turizmcileri memnun etti. 

Muğla, Büyük Britanya vatandaşlarının tatil için en çok tercih ettiği şehirlerden biri durumunda. Hatta tatil için şehre tekrar tekrar gelen İngilizlerden bazıları, ziyaret ettiği bölgeye yerleşiyor. Ayrıca, Muğla‘nın geçtiğimiz yıl içinde en çok İngiltereliyi ağırladığı kaydedildi. Geçen yıl, Muğla‘ya gelen yabancı turist sayısı önceki yıla göre, yüzde 16 oranında artış göstererek 3 milyon 266 bin 650’ye çıktı.

İngiltere‘nin Daily Express gazetesi, 10 Nisan’da başlayacak paskalya tatilini yurt dışında geçirmek isteyenler için koronavirüs tehdidi olmayan ülkeleri önerdi. 

Yıllardır tercih ediliyor

Konuyla ilişkin Anadolu Ajansına değerlendirmelerde bulunan Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala, ülkede koronavirüs tehlikesinin olmamasını “çok olumlu bir durum” olarak nitelendirdi.

Türkiye’de güvenli bir şekilde tatil yapılabileceğini dile getiren Kavala, turizmdeki rekorların mutlu ettiğini belirti. BODER Genel Sekreteri Kavalaİngilizler Türkiye’de her şeyi rahatça buldukları için yıllardır burayı tercih etmeye devam ediyor. Burada her türlü hizmeti, samimiyeti, iyi niyeti, güler yüzlü insan yapısını ve dostlukları buluyorlar.” dedi.

Türkiye’nin ilk sıralarda önerilmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Marmaris Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin, güvenlik çalışmalarının bu titizlikle sürdürülmesi durumunda turizmde çok olumlu gelişmelerin yaşanacağını vurguladı. Esin, Sağlık Bakanlığımız güzel işler çıkarıyor. Güzel çalışıyor. Sadece paskalya değil, bütün sezonu güzel geçiririz. Rezervasyon artışı vardı. Güvenilir tatil ülke olmamız daha da rezervasyonu artırır.” öngörüsünde bulundu.

“Bütün İngilizleri bekliyoruz”

İngiltere‘deki tatil yapmak için en popüler varış noktasının Marmaris Bölgesi olduğunu söyleyen Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu Marmaris’in küresel sıkıntıların yaşanmadığı bölge olduğunu kaydetti. Bülbüloğlu, “Ülkemiz her yönden güvenli. Bütün İngilizleri bekliyoruz. Onların da ilgisinin çok büyük olduğunu biliyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: AA