Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Innovia 4’te teslimler gecikti: “Derdinizi Erdoğan’a anlatın”

İyi Parti’nin Ocak ayında Meclis’e sunduğu soru önergesinde 30 bini Esenyurt’ta olmak üzere İstanbul’da 100 bine yakın kişinin konut mağduru olduğu aktarılırken bunların arasında teslim edilemeyen Innovia 4 projesinin müşterileri bulunuyor. Projedeki teslim edilmesi gereken konut sayısının 6 bin 500 adet olduğu belirtiliyor.

Yeşil GYO’nun imzasının bulunduğu Innovia projesinin birinci, ikinci ve üçüncü etaplarında 9 bin 100 konut teslim edilirken projenin dördüncü etabından konut satın alanlar, mağdur durumda. Projenin 2015 yılında bitirilmesi öngörülen projede, hâlâ teslimler yapılmadı. Çok sayıda mağdur bulunuyor.

Deutsche Welle (DW) Türkçe’den Pelin Ülker’in haberine göre; Innovia 4 projesinin mağdurlarından biri olan Mine Önder, Yeşil Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Engin Yeşil‘in mağdurlara “Gidin derdinizi Tayyip Erdoğan’a anlatın.” dediğini öne sürdü. Öte yandan Yeşil GYO’nun İnternet adresinde projedeki satışların hâlâ devam ettiği görülüyor.

“Kira ödemeleri birdenbire kesildi”

Yaşadığı mağduriyeti anlatan Önder “Ben ev almak için gitmiştim. Ancak suitlerde çok ısrar edilince suit aldım. 2013’te ödemeye başladım. 18 ayda ödememi bitirdim. Teslimat 36 ayda olacaktı. 12 ay da kira ödemesi yapılacaktı. Ancak kira ödemeleri birdenbire kesildi. Ne oluyor diye gittiğimizde temeli atılmış bir proje vardı. Onu suit diye gösterdiler. Ancak projede bir tane bile suit olmadığı ortaya çıktı.” diye konuştu.

Beş yıl önce teslimlerinin tamamlanması gerektiği projenin sadece temeli atılmış durumda olduğu belirtiliyor. Dönemin Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun da garantör olarak sözleşmelere imza attığı belirtiliyor.

Haberde imzası bulunan DW Türkçe’nin konuyla ilişkin Yeşil GYO’ya yönlendirdiği soruların, şirket tarafından yanıtlanmadığı kaydedildi.

Dolandırıcılık suçu

Innovia 1,2,3 projesi var. Devamında dördüncüsü gelince insanlarda bir güven oluştu. Burada belediye de suçlu. Çünkü belediye garantör oldu. Belediyenin garantör olması tabii ki otomatik olarak size güven veriyor.” ifadelerini kullanan Mine Öner, hayali bir projeyi satın aldığını belirterek bunun bir dolandırıcılık suçu olduğunu kaydetti. Öner “Hâkim, savcı da direkt dolandırıcılık yok diyor. Hayali bir projeyi satmak bu ülkede suç değil mi?” diye konuştu.

Innovia 4 projesinin inşaat durumu. Kaynak: DW Türkçe, Pelin Ülker