Kategoriler
Proje Haberleri

İnşaat Sektörü Güven Endeksi açıklandı

Birevim Finansal Çözümler Şirketi tarafından İnşaat Sektörü Güven Endeksi açıklandı.

Bilindiği üzere Birevim, birçok ülkede farklı ödüller kazanmış ve tüketiciye verdiği değer ile adından söz ettiren bir kuruluş. Buna ek olarak da Birevim Finansal Çözümler Şirketi, daha da büyüyerek sektörde daha fazla güven katılacağını belirtiyor. Birevim, Türkiye ekonomisinin yanı sıra dünya ekonomisinde de alıcılar için yepyeni bir ödeme sistemi sunmakta. Bu süreçte örnek teşkil eden Birevim, geçtiğimiz günlerde Tüketici Güven Endeksi’ni açıkladı. Sonuçlara göre inşaat sektörüne karşı olan güvenin azalmasına dair harekete geçileceği belirtildi.

Tüketici Güven Endeksi’ne göre tüm sektörlere gösterilen güven artarken, inşaat sektöründe yüzde 54,1’den yüzde 53,9 oranına bir gerileme yaşandı. Bunun sebebi de ülkemizdeki birçok inşaat firmasının sözlerini tutmaması, projedeki konutların geç teslim edilmesi, verilen vaatlerin yapılmaması, projelerin inşaat halindeyken yarım bırakılması ve tapuların sorun çıkarak verilmesi gibi birçok sorundan kaynaklanıyor. Birevim firması bu sorunlar için bir finansal sistem geliştirdi ve bahsettiğimiz problemleri çözüme kavuşturmakta.

Türkiye’nin dört bir yanında şubelerinin artmakta olduğu Birevim, “Kendi istediğin evi peşinatsız ve faizsiz al.” diyerek alıcıların önünü açıyor. Sıfır ya da ikinci el fark etmeden herkesi hayalindeki eve kavuşturmaya devam ediyor.

Ekonomi Güven Endeksi’nde yüzde 81,9 oranından yüzde 84,7 oranına bir yükselme gerçekleşti. Tüketici Güven Endeksi’nde ise yüzde 59,4’ten yüzde 63,5’e yükselme oldu. Reel Kesim Güven Endeksi’nde ise yüzde 99,3 oranından yüzde 100’e, ilerleme kaydedildi.