Kategoriler
Emlak Haberleri

İnşaat sektörü istihdama katkı sağlıyor

TÜİK’in Ücretli Çalışan İstatistikleri açıklandı. 2022 yılı Şubat ayı esas alan çalışma, inşaat sektörünün istihdama sağladığı katkıya dikkat çekti. Ücretli çalışanların alt ayrıntılarına bakıldığı zaman; 2022 yılının Şubat ayında ücretli çalışan sayısı yıllık olarak inşaat sektörü yüzde 1.3 artış göstermiştir.

Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım, açıklanan verileri ve inşaat sektörünün binlerce kişiye iş kapısı açarak ülke ekonomisine nasıl katkı sağladığını değerlendirmiştir. Ayrıca sektörün gösterdiği gelişmenin ne kadar önemli olduğuna da dikkat çekmiştir.

İnşaat sektörü istihdama katkı sağlamaya devam ediyor

Ücretli çalışanların sektörlere göre dağılımına bakıldığı zaman; Şubat 2022 rakamları, 2021 Şubat verilerini geçerek bir yılda inşaat sektöründe 16 bin 854 kişi farkla 1 milyon 329 bin 654 kişiye istihdam sağlandığını göstermiştir. Erdoğan Yıldırım, ekonominin önemli bir kolu olan inşaat sektöründe istihdam artışının oldukça önemli olduğunu belirtmiştir.

Ayrıca; “İşgücü potansiyeli bakımından da kritik olan inşaat sektöründe istihdam artışı herkes için sevindiricidir. Umuyorum ki inşaat sektörü  gelişimini sürdürmeye devam edecektir” açıklamasında bulundu. Doğan Grup olarak inşaat sektöründe istihdama yönelik  katkılarının olduğunu da belirtti.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version