Kategoriler
Toki Haberleri

İstanbul Avrupa Yakası Engelli Toki kura sonuçları isim listesi 2023

İstanbul Avrupa Yakası Engelli Toki kura sonuçları isim listesi 2023  yapılacak çekiliş ile belli olacaktır. İstanbul İli, Avrupa Yakası’nda yer alan toplu konut projesi için hak sahibi belirleme kura çekilişi, 2023 yılında yapılacak çekiliş ile belli olacaktır. Avrupa Yakasındaki toplu konut projeleri Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler bölgesinde yer almaktadır. Proje, TOKİ tarafından 250 bin sosyal konut projesi kapsamında hayata geçirilmektedir. Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketi nedeniyle planlanan kura çekilişi iptal edilmiştir. Ancak 08 Mart 2023 tarihi itibarı ile yeniden başlamıştır.

Çekilişler, Avrupa Yakasında yer alan toplu konut projeleri için yapılacaktır. Toplu konut projesi İlk Evim İlk İşyerim kampanyası kapsamında yürütülmektedir. Proje, Türkiye genelinde 81 ilde TOKİ tarafından hayata geçirilmektedir. Başvuruların 31 Ekim 2022 tarihinde sona ermesi sonrası, 250 bin adet sosyal konutun kura çekilişleri 7 Kasım 2022 tarihinde başlamıştır. Kura çekilişleri etaplar halinde yapılmaktadır. Ayrıca İstanbul Avrupa Yakası’nda yer alan toplu konut projelerinin kura çekilişi 01 Nisan 2023 tarihinde başladı. Ve bu kura çekilişi 19 Nisan 2023 tarihine kadar devam etmesi planlanmaktadır. Proje, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı öncülüğünde hayata geçirilmektedir.

İnşaat süreci devam ederken, hak sahipleri de kura çekilişleri ile belirlenmektedir. Projenin ihalesi, kura çekilişi sonrasında yapılacak ve inşaat süreci devam edecektir. İstanbul Avrupa Yakası TOKİ Konutları hak sahipliği kura çekilişi için başvuruda bulunan vatandaşlar, kuraların ne zaman çekileceğini merak etmektedir. Ancak proje için belirlenen çekiliş tarihi başlangıcı 01 Nisan 2023 olarak belirlenmiştir. 19 gün sürmesi beklenen çekiliş sonunda 19 Nisan 2023 tarihinde kura sonuçları da bu tarihten sonra açıklanacaktır.

İstanbul Avrupa Yakası Toplu Konut Projeleri Kura Çekilişi 01 Nisan 2023 Tarihinde başladı

İstanbul’un Avrupa Yakasında yer alan toplu konut projeleri, toplamda 28 bin 340 adet konut barındırmaktadır. Projelerde yer alan dairelerin hak sahipliği kura çekilişi ise 01 Nisan 2023 tarihinde başlamıştır.

Toplu konut projelerinde yer alan dairelerin hak sahipliği belirleme kura çekilişi 01 Nisan 2023 tarihinde başlamıştır. Kuralar Cumartesi günü saat 10:00’da Bağcılar Olimpik Spor Merkezi Salonu’nda yapılmaktadır. Kura çekilişi, TOKİ’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanmaktadır. Ayrıca, evlerin hak sahipliği kura çekilişi de noter huzurunda canlı olarak gerçekleştirilecektir.

Asgari Ücretliler Düşünülerek Hazırlanan Ödeme Planı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilecek projeler, asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda aylık taksitlerle ödenebilecek şekilde planlanmıştır. Ödeme kapsamında bakıldığında, toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmayacak şekilde ödeme yapılması planlanmaktadır. Ayrıca, 240 aya kadar vade imkanı sunulacaktır.

Daire Fiyatları ve Ödeme Seçenekleri

İstanbul Avrupa Yakası toplu konut projelerinde yer alan 2+1 tip meskenlerin fiyatları 608 bin TL’den başlamaktadır. Aylık taksit tutarı ise 2 bin 280 TL’dir. 240 ay vade ile ödeme yaparak daire sahibi olmak mümkündür.

Ayrıca 3+1 tip meskenlerin fiyatları ise 850 bin TL’den başlamaktadır. Aylık taksit tutarı ise 3 bin 187 TL’dir. 240 ay vade ile ödeme yaparak daire sahibi olmak mümkündür.

İstanbul Avrupa Yakası Toki Konutları projeleri, toplamda 28340 adet konut barındırmaktadır. Bahsi geçen projelerde yer alan dairelerin hak sahipliği kura çekilişi 30 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilecektir. Asgari ücretliler düşünülerek hazırlanan ödeme planı ile 240 aya kadar vade imkanı sunan projelerde, 2+1 ve 3+1 tip meskenler bulunmaktadır.

İstanbul Avrupa Yakası Engelli Toki kura sonuçları isim listesi 2023

İstanbul Avrupa Yakası Engelli TOKİ Evleri projesinde bulunan 28340 adet dairenin hak sahipliği kura çekilişi 01 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilecektir. Bu kura çekilişi sonucunda, toplam 28340 dairenin hak sahipleri belli olacaktır. Ayrıca toplu konut projesinde yer alan dairelerin 2+1 ve 3+1 tipi olmak üzere iki farklı seçeneği bulunmaktadır.

İstanbul Avrupa Yakası TOKİ Evleri projesinde kura çekilişi Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır. Proje için başvuruda bulunan vatandaşlar, canlı yayında kura sonuçlarını öğrenebileceklerdir. Ayrıca gün sonunda ise İstanbul Avrupa Yakası toplu konut projesindeki hak sahipleri belirlenmiş olacaktır.

İstanbul Avrupa Yakası TOKİ Evleri projesinde yer alan dairelerin fiyatları ve alanları, proje ihalesi yapıldıktan sonra belli olacaktır. Ayrıca bu bilgiler, hak sahipliği kura çekilişi sonrasında açıklanacaktır. Ayrıca, kura sonucunda hak sahibi olan vatandaşlar, sözleşme imzalayarak dairelerin sahipleri olacaklardır. Ancak, daire borçları bitene kadar daireleri devredemeyeceklerdir.

İstanbul Avrupa Yakası TOKİ Evleri projesi hak sahipliği kuraları hakkında detaylı bilgi almak isteyenler, 444 86 54 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirler.

Toki kura sonucu sorgulama sayfası için tıklayınız…

İstanbul Avrupa Engelli Yakası Toki kura çekilişi canlı izle

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…