Kategoriler
Toki Haberleri

İstanbul Avrupa Yakası Genç Toki kura sonuçları isim listesi

İstanbul Avrupa Yakası Genç Toki kura sonuçları isim listesi yapılacak kura çekilişi ile ortaya çıkacaktır. İstanbul İli, Avrupa Yakası’ndaki toplu konut projesi hak sahibi tespiti 2023 yılındaki kura çekilişi ile belirlenecektir. Avrupa Yakasındaki toplu konut girişimleri Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler mevkisinde bulunmaktadır. Girişim, TOKİ marifetiyle 250 bin sosyal konut girişimi çerçevesinde uygulanmaktadır. Kahramanmaraş odaklı büyük deprem felaketi sebebiyle düşünülen talih çarkı iptal edilmiştir. Lakin 08 Mart 2023 tarihi itibarıyla tekrar başlamıştır. Genç Toki talih çarkıları ise 05 Nisan 2023 tarihi itibarıyla başlayacaktır.

Talih çarkılar, Avrupa Yakasında yer alan toplu konut girişimleri adına düzenlenecektir. Toplu konut girişimi İlk Evim İlk İşyerim kampanyası kapsamında ilerlemektedir. Girişim, Türkiye genelinde 81 ilde TOKİ marifetiyle uygulanmaktadır. Müracaatların 31 Ekim 2022 tarihinde bitmesinin ardından, 250 bin sosyal konutun kura çekilişi 7 Kasım 2022 tarihinde başlamıştır. Kura çekilişi safhalar halinde gerçekleştirilmektedir. Üstelik İstanbul Avrupa Yakası’ndaki toplu konut girişimlerinin kura çekilişi 02 Nisan 2023 tarihinde başladı. Ve bu kura çekilişi 19 Nisan 2023 tarihine dek süreceği öngörülmektedir. Girişim, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı önderliğinde uygulanmaktadır.

Yapım süreçleri sürerken, hak sahipleri de kura çekilişi ile tespit edilmektedir. Projedeki ihaleler, kura çekilişi ardından gerçekleşecek ve yapım süreçleri devam edecektir. İstanbul Avrupa Yakası TOKİ Konutları hak sahipliği kura çekilişi için başvuran vatandaşlar, kura çekilişinin ne vakit çekileceğini merak etmektedirler. Ancak girişim için belirlenen talih çarkı başlangıç tarihi 02 Nisan 2023 olarak tespit edilmiştir. 19 gün sürecek kura çekilişi sonunda 19 Nisan 2023 tarihinde kura neticeleri de bu tarihten sonra duyurulacaktır.

İstanbul Avrupa Yakası Toki Kura Çekilişi 01 Nisan 2023’te başladı

İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki toplu konut projeleri toplamda 28.340 konutu içermekte olup, bu projelerdeki dairelerin hak sahibi belirleme kura çekimi 01 Nisan 2023’te başlamıştır. Emekli kategorisinin kura çekimi tamamlanınca genç kategorisi için çekilişler başlayacaktır. Projeye 346 bin 140 genç vatandaş başvuruda bulunmuştur. 346 bin 140 genç vatandaştan ise toplam 5 bin 668 tanesi konut sahibi olma hakkı elde edecektir.

01 Nisan 2023’te başlayan kura çekilişleri, genç kategorisi için de Çarşamba günü saat 10:00’da Bağcılar Olimpik Spor Merkezi Salonu’nda devam etmektedir. Kura çekilişi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından sosyal medya üzerinden canlı yayınlanmakta ve noter gözetiminde gerçekleştirilmektedir.

TOKİ tarafından uygulanacak olan bu projeler, asgari ücretle çalışanların da rahatlıkla ödeyebileceği aylık taksit tutarları düşünülerek planlanmıştır. Ödemeler, hane gelirinin yüzde 30’unu geçmeyecek şekilde düzenlenmiş olup, ayrıca 240 ay vade seçeneği sunulmaktadır.

Daire Fiyatları ve Ödeme Seçenekleri

İstanbul Avrupa Yakası toplu konut projelerinde yer alan 2+1 tip meskenlerin fiyatları 608 bin TL’den başlamaktadır. Aylık taksit tutarı ise 2 bin 280 TL’dir. 240 ay vade ile ödeme yaparak daire sahibi olmak mümkündür.

Ayrıca 3+1 tip meskenlerin fiyatları ise 850 bin TL’den başlamaktadır. Aylık taksit tutarı ise 3 bin 187 TL’dir. 240 ay vade ile ödeme yaparak daire sahibi olmak mümkündür.

İstanbul Avrupa Yakası Toki Konutları projeleri, toplamda 28340 adet konut barındırmaktadır. Bahsi geçen projelerde yer alan dairelerin hak sahipliği kura çekilişi 30 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilecektir. Asgari ücretliler düşünülerek hazırlanan ödeme planı ile 240 aya kadar vade imkanı sunan projelerde, 2+1 ve 3+1 tip meskenler bulunmaktadır.

İstanbul Avrupa Yakası Genç Toki kura sonuçları isim listesi

İstanbul Avrupa Yakası Genç TOKİ Evleri projesinde bulunan 28 bin 340 adet dairenin hak sahipliği kura çekilişi 04 Nisan 2023 tarihinde başlayacaktır. Bu kura çekilişi sonucunda, toplam 28 bin 340 dairenin hak sahipleri belli olacaktır. Ayrıca toplu konut projesinde yer alan daireler iki tiptir. Bu daireler 2+1 ve 3+1 tipi olmak üzere iki farklı seçeneği bulunmaktadır.

İstanbul Avrupa Yakası TOKİ Evleri projesinde kura çekilişi Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır. Proje için başvuruda bulunan vatandaşlar, canlı yayında kura sonuçlarını öğrenebileceklerdir. Ayrıca gün sonunda ise İstanbul Avrupa Yakası toplu konut projesindeki hak sahipleri belirlenmiş olacaktır.

İstanbul Avrupa Yakası TOKİ Evleri projesinde yer alan dairelerin fiyatları ve alanları, proje ihalesi yapıldıktan sonra belli olacaktır. Ayrıca bu bilgiler, hak sahipliği kura çekilişi sonrasında açıklanacaktır. Ayrıca, kura sonucunda hak sahibi olan vatandaşlar, sözleşme imzalayarak dairelerin sahipleri olacaklardır. Ancak, daire borçları bitene kadar daireleri devredemeyeceklerdir.

İstanbul Avrupa Yakası TOKİ Evleri projesi hak sahipliği kuraları hakkında detaylı bilgi almak isteyenler, 444 86 54 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirler.

Toki kura sonucu sorgulama sayfası için tıklayınız…

İstanbul Avrupa Yakası Genç Toki kura çekilişi canlı izle

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…