Kategoriler
Toki Haberleri

İstanbul Başakşehir Kayabaşı Toki konutları teslimleri başladı

Toki tarafından Türkiye genelinde dar gelirli vatandaşlara yönelik olarak 50 bin sosyal konut kampanyası başlatılmıştı. Bu kapsam kapsamında ise İstanbul Başakşehir Kayabaşı Bölgesinde 4 bin 467 konut planlanmıştır. Kura çekilişi sonucunda 4 bin 467 konutun hak sahipleri belirlenmiştir. İstanbul Başakşehir Kayabaşı Toki konutları projesinde böylece hak sahipleri belli olmuştur.

İstanbul Başakşehir Kayabaşı Toki konutları teslimleri başladı

Söz konusu hak sahipleri için Toki tarafından ivedilikle etaplar halinde konut projeleri üretilmeye başlanmıştır. Ayrıca konut sözleşme imzalama işlemleri de başlatılmıştır. İlk etapta 4 bin 467 adet hak sahibi arasından 694 adet hak sahibinin konutları belirlenmiştir. Ve ayrıca bu konutların teslimleri yapılmıştır. Toki Kayabaşı Mahallesi projesi toplam 4 adet etaptan oluşmaktadır. Toplu konut projesi alanında 2 bin 450 konut için konut belirleme kurası çekilmiştir. Kuraların çekilmesi sonucunda ise sözleşme imzalama işlemleri tamamlanmıştır.

Ayrıca 2 bin 450 adet meskenden meydana gelen 4 adet konut projesinin inşaatları ise devam etmektedir. Bu konutların Eylül 2023’de tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanmaktadır.

İlave yeni konut alanları oluşturuldu

Yapılan çalışmalar ve planlamalar neticesinde konutların tamamı söz konusu alana yerleşemediği için ilave yeni alan belirlemek adına çalışmalar yürütülmüştür. Yapılan imar planı ve imar uygulaması neticesinde İstanbul İli, Başakşehir ilçesi, Kayabaşı Mahallesi, Batı Bölgesinde konut alanları oluşturulmuştur. Proje alanının uygulamaya hazır hale getirilmesine müteakip kalan 1.253 adet hak sahibinin konutunun yapım ihaleleri gerçekleştirilmiştir.

Projedeki 1.253 konuttan 729 tanesinin 2023 yılı sonu itibari ile teslim edilmesi planlanmaktadır. Ayrıca 524 tanesinin ise 2024 yılı içerisinde inşaatlarının tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanmaktadır.

1.253 konut kuraları 3 ay içerisinde gerçekleştirilecek

Kayabaşı mahallesi 4 bin 467 adet konut projesi kapsamında konutu belirlenmeyen 1.253 hak sahibi bulunmaktadır. Bu projelerin inşaat seviyeleri doğrultusunda 3 ay içerisinde kalan hak sahiplerinin konutları belirlenerek konut sözleşme imzalama işlemleri gerçekleştirilecektir.

Söz konusu bölgede meydana gelen maliyet artışları konut fiyatlarına yansıtılmayacaktır. Ayrıca henüz konut sözleşmesi imzalamamış hak sahiplerinin mağdur edilmeyeceği yetkililer tarafından bildirilmiştir.

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…