Kategoriler
Toki Haberleri

İstanbul Kayabaşı Toki kura sonuçları

2019 yılı Mart ayında başlatılan 50 bin sosyal konut projesi kapsamında hayata geçirilen projelerden biri de İstanbul Başakşehir Kayabaşı Toplu Konut projesi oldu. İstanbul’un Avrupa Yakasında yer alan Başakşehir İlçesinin Kayabaşı Mahallesi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa ettirilen İstanbul Kayabaşı Toki kura sonuçları beli oldu. Kura çekilişi Toki’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Yatay mimaride hayata geçirilen toplu konut projesi toplam 4 bin 467 adet konuttan meydana geliyor. Proje için hak sahibi belirleme kurası 01 Eylül 2020 tarihinde canlı yayınla gerçekleştirildi. Projede 2+1 ve 3+1 tip daire seçeneklerine yer veriliyor.

Kura çekilişi nerede yapıldı?

Projeye başvuruda bulunan vatandaşların sabırsızlıkla beklediği konut projesindeki dairelerin kura çekilişi virüs salgını nedeniyle halkın katılımı olmadan gerçekleştirildi. Kura çekilişi noter huzurunda  Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı. Projede toplam 157 bin 474 kişi başvuruda bulunmuştu. Çekiliş tamamlandıktan sonra ise kura listesi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’nin web sitesinden yayınlanıyor. Kura sonuçlarını web sitesi üzerinden hak sahibi kimlik numarası girilerek öğrenilmek mümkün oluyor.

Ödeme seçenekleri neler?

500 TL başvuru bedeli ödendikten sonra 2+1 dairelere yüzde 12 peşinat ödeniyor. Daha sonra kalan tutar için 180 ay vade ile vadelendiriliyor. Yüzde 20 peşinat ödeyerek daire sahibi olmak isteyenler ise peşinatın ardından kalan tutar için 240 ay vade ile ödeme yaparak daire sahibi olabiliyor.

1.000 TL başvuru bedeli ödendikten sonra 3+1 dairelere yüzde 10 peşinat ödeniyor. Daha sonra kalan tutar için 120 ay vade ile vadelendiriliyor. Yüzde 20 peşinat ödeyerek daire sahibi olmak isteyenler ise peşinatın ardından kalan tutar için 180 ay vade ile ödeme yaparak daire sahibi olabiliyor.

İstanbul Kayabaşı Toki kura sonuçları nerede yayınlanıyor?

Kura sonuçlarını TOKİ’nin web sitesi üzerinden Hak Sahibi Kimlik No bilgisini girerek öğrenmek mümkün. Proje veya kura sonuçları ile ilgili detaylı bilgi için  444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.