Kategoriler
Toki Haberleri

İstanbul Merkez Toki Müstakil Arsa kura sonuçları belli oluyor

İstanbul Merkez Toki Müstakil Arsa projesi için kura çekilişleri devam ediyor. Son kura çekilişi 06 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşmişti ancak deprem felaketi nedeniyle ara verilmişti. Ancak, 26 Mart 2023 tarihinde İstanbul Merkez İlk Evim Müstakil Arsa projesinde kuralar çekilişi başlamıştır. İstanbul Merkez Toki Müstakil Arsa kura sonuçları yapılacak çekilişlerle belli olacaktır.

İlk Evim İlk İşyerim projesi kapsamında hayata geçirilen müstakil arsa projesi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı öncülüğünde 1 milyon arsa projesi kapsamında gerçekleştirilmektedir. Başvurular 10 Ekim 2022 tarihinde başlamış ve 07 Kasım 2022 tarihinde sona ermiştir. Müstakil arsa için 956 bin 79 kişi başvuruda bulunmuştur. Müşterek arsalara ise toplam 220 bin 977 başvuru yapılmıştır.

1 milyon arsa projesi kapsamında hayata geçirilen müstakil arsa projeleri için kura çekilişleri etaplar halinde devam etmektedir. İstanbul Merkez 10.000 Müstakil Arsa projesindeki kura çekilişi, 28 Mart 2023 tarihinde de devam etmektedir. Kura çekilişi sonrasında, projenin inşaat süreci başlayacak ve iki yıl içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir.

Başvuruda bulunan vatandaşlar, kura çekiliş tarihlerini merak etmektedir. Ancak, projelerin takvimi ve kura çekiliş tarihleri ile ilgili resmi açıklamalar yapılmaktadır. Bu nedenle, ilgili resmi kurumların duyurularını takip etmek en doğru yöntem olacaktır.

İstanbul Merkez 10.000 Müstakil Arsa kura çekilişi ne zaman yapılacak?

İstanbul Merkez İlk Evim Müstakil Arsa projesi, 10.000 adet müstakil arsa ve müşterek arsaları kapsamaktadır. Müstakil arsaların hak sahipliği kura çekilişi, 28 Mart 2023 tarihinde noter huzurunda devam edecektir. Çekiliş canlı olarak TOKİ’nin sosyal medya hesaplarından yayınlanacaktır.

Arsa tahsis bedelinin yüzde 10’u peşin olarak ödenebilmekte ve geri kalan kısım, 9 yıl boyunca 9 eşit taksitle ve faizsiz olarak ödenebilmektedir. Arsa tahsis bedelinin yüzde 10’u peşinat olarak ödendikten sonra noter taahhütnamesi imzalanacak ve geri kalan 9 taksit 9 yıl boyunca eşit olarak ödenecektir. Taksit ödeme tarihi, peşinat bedelinin ödenmesinin ardından, sözleşme imza tarihinden 1 yıl sonraki tarih olarak belirlenecektir. Tahsis sahibi, peşinat tutarının ödenmesinin ardından 1 sene sonra taksit ödemelerine başlayacaktır.

Müstakil arsaların büyüklükleri, 350 ile 500 metrekare arasında değişmektedir. Ayrıca bu arsaların fiyatları ise 192 bin 500 TL’den başlamaktadır. Hisseli arsaların fiyatları ise 112 bin 500 TL’den başlamaktadır. Müstakil arsalar için taksitler 1.604 TL’den başlarken, hisseli arsalar için taksitler 937 TL’den başlamaktadır.

Arsa tahsisinin netleşmesinin ardından tahsis sahibinin yükümlülüklerini yerine getirmesi için taahhütname alınacak ve 3 ay içinde ipotekli ve taksitli olarak tapu devri yapılacaktır. Projenin tamamlanması için ise inşaat süreci iki yıl içinde tamamlanması hedeflenmektedir.

İstanbul Merkez Toki Müstakil Arsa kura sonuçları

28 Mart 2023 tarihinde, İstanbul’daki toplu konut projesinde müstakil arsaların hak sahipliği kura çekilişi yapılacaktır. Kura çekilişi, Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır. Başvuru yapan vatandaşların kura sonuçları canlı yayında belli olacaktır.

Müstakil arsa projesinde iki farklı büyüklükte arsa yer alacaktır. Bu arsalar 300 metrekare ve 500 metrekare büyüklüğünde olacaktır. Arsaların fiyatları, projenin ihalesinin yapılmasından sonra belli olacaktır. Kura çekilişi sonucunda hak sahibi olan vatandaşlar, müstakil arsa sahibi olacaklardır. Ancak, sözleşme imzalayan vatandaşlar, arsaların borçları bitene kadar arsalarını devredemeyeceklerdir.

Detaylı bilgi için, müstakil arsa projesinin hak sahipliği belirleme kuraları hakkında bilgi almak için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

İstanbul Merkez Toki İlk Evim Müstakil 10.000 arsa kura çekilişi canlı izle

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…