Kategoriler
Toki Haberleri

İstanbul Tuzla Toki kura sonuçları 2022 ne zaman?

İlk Evim İlk Evim projesi kapsamında satışa sunulan konutlarda başvuru süresi sona ermiştir. Artık sıra hak sahipliği kura çekilişine gelmiştir. Toplu konut projelerinde kura çekilişleri 07 Kasım 2022 tarihi itibarı ile başlamıştır.  1.5 ay gibi kısa bir sürede 8 milyon civarında projedeki konutlara başvurular yapılmıştır. Yapılan başvuruların toplam 5 milyon 135 bin 324 tanesi ise geçerli olmuştur. Başvurular ise 31 Ekim 2022 tarihinde sona ermiştir. Bu kapsamda İstanbul, Avrupa Yakası, Tuzla’da kura çekilişi için çalışmalara başlamıştır. Toplu konut projesi İstanbul İli, Tuzla İlçesi’nde yer almaktadır. İstanbul Tuzla Toki kura sonuçları 2022 canlı yayın ile yapılan çekilişle belli olacaktır.

Kuralar ne zaman çekilecek?

İstanbul Tuzla Toki 20.920 Konut projesinde toplam 20 bin 920 adet mesken yer almaktadır. Toplu konut projesinde yer alan bu 20 bin 920 adet dairenin kura çekiliş tarihi henüz belli olmamıştır. En kısa zaman içerisinde kura çekiliş tarihinin Toplu Konut İdaresi tarafından açıklanması beklenmektedir. Bu kura çekilişi hak sahipliği belirleme kurasıdır. Toki tarafından kura çekiliş tarihi ve saati belli olduğunda bizde web sitemizden bu bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Kura çekilişi nerede yapılacak?

81 ilde toplam 250 bin sosyal konut projesi kapsamında kuralar çekilmeye başlamıştır. Bu kapsamda bir çok şehirde kuralar çekilmiştir. Bur çok ilde de tarihler belli olmuş ve kuralar çekilecektir. İstanbul İli, Tuzla İlçesi’nde yer alan dairler de bu kapsamda çekilecektir. Ayrıca kura çekilişi yeri de henüz belli değildir. Çekiliş tarihi belli olduğunda kuranın çekileceği yer de Toki tarafından bildirilecektir. Hak sahipliği kura çekilişi ise noter huzurunda canlı olarak gerçekleştirilmiştir. Hak Sahibi Belirleme Kurası noter huzurunda ve idare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilmiştir.

İstanbul Tuzla 20 bin 920 konut projesinde 2+1 ve 3+1 tip daireler yer almaktadır. Bu meskenlerin alanları ve fiyat bilgileri ise projenin ihalesi yapıldıktan sonra belli olacaktır. Ayrıca yapılan kura çekilişi ile vatandaşlar bir daire sahibi olacaklardır. Hak sahibi olup sözleşme imzalayan vatandaşlar evlerini borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.

İstanbul Tuzla Toki kura sonuçları 2022

20 bin 920 adet meskenin yer aldığı projede kura çekiliş tarihi henüz netleşmemiştir. Ancak daha önceden yapılan açıklamaya göre 2022 Kasım ile 2023 Mart tarihleri arasında kuralar  çekilecektir. Ayrıca İstanbul, Tuzla’da da bu tarihler arasında kuralar çekilecektir. Kura çekilişi genelde saat 10:00’da canlı olarak TOKİ’nin sosyal medya hesaplarından yayınlanmaktadır. Ayrıca İstanbul Arnavutköy-Başakşehir-Esenler bölgesinde ise 28 bin 340 adet konutun kura çekilişi yapılacaktır. Bunların dışında ayrıca İstanbul Çatalca Toki kura sonuçları 2022 ve Silivri Toki kura sonuçları 2022 çekilişi de yapılacaktır.

Toplu konut projesi hak sahipliği belirleme kuraları ile ilgili detaylı bilgi için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…