Kategoriler
Toki Haberleri

İstanbul Tuzla Toki kura sonuçları isim listesi 2023 belli oluyor

2023 yılında gerçekleştirilecek İstanbul Tuzla Toki kura sonuçları isim listesi 2023 için hak sahibi belirleme kura çekilişi, daha önce planlanan tarihlerde gerçekleştirilmesi planlanmasına rağmen, Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketi nedeniyle iptal edilmiştir. Yeni tarihler belirlenmiş olup kura çekilişleri 8 Mart 2023 tarihinde yeniden başlamıştır. Toplu konut projesi, İstanbul Tuzla ilçesinde, TOKİ tarafından 250 bin sosyal konut projesi kapsamında hayata geçirilmektedir.

İlk Evim İlk İşyerim projesi kapsamında Türkiye genelinde 81 ilde TOKİ tarafından meskenler hayata geçirilmektedir. Projeye yapılan başvurular 31 Ekim 2022 tarihinde sona ermiştir. Toplamda 8 milyon başvuru yapılmış, 5 milyon 135 bin 324 başvuru geçerli sayılmıştır. 250 bin adet sosyal konutun kura çekilişleri ise 7 Kasım 2022 tarihinde başlamıştır.

Kura çekilişleri, çeşitli etaplar halinde devam etmekte olup, sıra İstanbul ilindeki toplu konut projelerinin kura çekilişine gelmiştir. İstanbul Tuzla TOKİ Konutları projesi için kura çekilişi 16 Mart 2023 tarihinde başlamıştır. Ayrıca çekiliş sonucunda konut sahipleri belirlenecektir.

Projede inşaat süreci devam ederken, aynı zamanda kura çekilişleri de yapılıp hak sahipleri belirlenmektedir. Projenin ihalesi kura çekilişi sonrasında yapılacak ve inşaat süreci devam edecektir. İstanbul Tuzla TOKİ Konutları hak sahipliği kura çekilişi için başvuru yapan vatandaşlar, kura çekilişlerinin ne zaman yapılacağı hakkında meraklıdır. Bu proje hakkındaki tüm detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

İstanbul Tuzla kura çekilişi ne zaman yapılacak?

İstanbul Tuzla’da yer alan TOKİ Konutları projesi, toplam 20 bin 920 adet konuta ev sahipliği yapmaktadır. Konutların hak sahipliği belirleme kura çekilişi 16 Mart 2023 tarihinde başlamıştır. Ayrıca noter huzurunda ve canlı olarak TOKİ’nin sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak şekilde gerçekleştirilecektir. Kura çekilişi 16 gün boyunca devam edecek ve 29 Mart 2023 tarihinde sona erecektir. Kura çekilişi, Tuzla Viaport Marina Tuzla Belediyesi Etkinlik Çadırı’nda noter huzurunda gerçekleştirilecektir.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, proje dahilinde yer alan konutlar için ödeme planı hazırlamıştır. Asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda aylık taksitler belirlenmiş ve ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmamaktadır. Ödeme koşulları arasında 240 aya kadar vade imkanı sunulmaktadır.

Projenin ilk etabında yer alan 250 bin konut, 2 yıl içinde tamamlanarak teslim edilecektir. 2+1 tip meskenlerin fiyatları 608 bin TL’den başlarken, aylık taksitleri 2 bin 280 TL’den başlamaktadır. 3+1 tip meskenlerin fiyatları ise 850 bin TL’den başlamakta ve aylık taksitleri 3 bin 187 TL’den başlamaktadır. Daire sahibi olmak isteyenler 240 ay vade seçeneğiyle ödeme yapabileceklerdir.

İstanbul Tuzla Toki kura sonuçları isim listesi 2023

İstanbul Tuzla TOKİ Konutları projesindeki hak sahipliği kuraları, 16 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilecektir. Toplam 20 bin 920 adet daire için yapılacak kura çekilişi, YouTube üzerinden canlı olarak yayınlanacak ve başvuru yapan vatandaşların sonuçları canlı yayında açıklanacaktır.

Projede, 2+1 ve 3+1 olmak üzere iki tip daire seçeneği yer alacaktır. Dairelerin alanları ve fiyat bilgileri, projenin ihalesinin ardından belli olacaktır. Kura çekilişi sonucu hak sahibi olan vatandaşlar, dairelerin borçları bitene kadar devredemeyecekler.

Detaylı bilgi için, 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz. İstanbul Tuzla ve diğer ilçelerdeki toplu konut projelerindeki hak sahipleri de aynı gün belirlenecektir.

Toki kura sonucu sorgulama sayfası için tıklayınız…

İstanbul Tuzla Toki kura çekilişi canlı izle

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…